Creative P580 i Asus a7n8x Deluxe

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
krys80
Creative P580 i Asus a7n8x Deluxe

Post autor: krys80 » niedziela 04 lip 2004, 11:13

Witam wszystkich,mam problem z glosnikami creatice p580 i zintegrowana karta na plycie asus a7n8x deluxe.Mianowicie graja mi tylko przednie satelity i subwoofer,tyl i centralne nie gra.W tescie wszystkie sie odzywaja,jednak jak slucham mp3,wlaczam film itp to tylko przod i sub.Wszedzie ustawione mam na 5.1.Mial ktos cos takiego.prosze o pomoc

Awatar użytkownika
KamilFX

Re: Creative P580 i Asus a7n8x Deluxe

Post autor: KamilFX » niedziela 04 lip 2004, 12:55

Po pierwsze:

Od kiedy to muzyka w mp3 jest zakodowana na pięc głosników i sub??

Po drugie:

Musisz mieć film z dźwiękiem AC3 na DiVx bądź też film DVD z 5.1.

Po trzecie:

Poszperaj w sterownikach karty muzycznej bo niekiedy niektóre karty jak np: SB Audigy potrafią coś dodawać do zwykłego Stereo tak że w tylnych masz np: jakiś pogłos (nie wiem dokładnie jak oni to robia). W każdym bądź razie masz pewnie gdzieś w sterownikach ocję uprzestrzenniania dźwięku.

Jesli chodzi o to, że w tescie się odzywają to dobrze to znaczy że karta działa jak należy tylko że Ty nie masz plików z dźwiękiem który będzie trafiał do wszystkich 5 głośników. Po prostu masz zwykłe stereo czyli 2 przednie i sub.

Nie ma co

ODPOWIEDZ