Akai MPD 16

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Rewax
Akai MPD 16

Post autor: Rewax » piątek 02 lip 2004, 09:39

Po zainstalowaniu na nowo systemu operacyjnego win xp zaczalem instalacje sterownika do Akaia mpd16. Zgubilem gdzies orginalna plyte ktora dostalem w komplecie z produktem wiec sciagnalem sterowniki ze strony akaia. I tu zaczął się o dziwo problem. Komputer twierdzi, że sterowniki nie są zainstalowane a programy z jakich korzystam (np. NI Kontakt, FL 4.1 studio) nie rozpoznają mpd16.Probowalem juz zainstalowac te sterowniki na wszelkie mozliwe sposoby. Wywalilem sterowniki USB komputera i sciagnalem nowe ze strony microsoftu po czym zainstalowałem na nowo. Cały czas komputer odkrywa nowy sprzęt w postaci mojego akaia jednak nie chce zainstalować sterownikow. Gdy chcialem samemu podac lokalizacje foldera ze sterownikami komputer wyłączył opcje (ok) co w praktyce oznacza, że nie mogłem tego foldera zaznaczyć. Jestem zdesperowany. Przez caly poprzedni rok nie mialem z mpd żadnych problemów a gdy instalowalem je 1 raz to zajęło mi to niecale 3 minuty. Co się dzieje??

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Akai MPD 16

Post autor: Groover » piątek 02 lip 2004, 10:48

...Po zainstalowaniu na nowo systemu operacyjnego win xp zaczalem instalacje sterownika do Akaia mpd16. Zgubilem gdzies orginalna plyte ktora dostalem w komplecie z produktem wiec sciagnalem sterowniki ze strony akaia. I tu zaczął się o dziwo problem. Komputer twierdzi, że sterowniki nie są zainstalowane a programy z jakich korzystam (np. NI Kontakt, FL 4.1 studio) nie rozpoznają mpd16.Probowalem juz zainstalowac te sterowniki na wszelkie mozliwe sposoby. Wywalilem sterowniki USB komputera i sciagnalem nowe ze strony microsoftu po czym zainstalowałem na nowo. Cały czas komputer odkrywa nowy sprzęt w postaci mojego akaia jednak nie chce zainstalować sterownikow. Gdy chcialem samemu podac lokalizacje foldera ze sterownikami komputer wyłączył opcje (ok) co w praktyce oznacza, że nie mogłem tego foldera zaznaczyć. Jestem zdesperowany. Przez caly poprzedni rok nie mialem z mpd żadnych problemów a gdy instalowalem je 1 raz to zajęło mi to niecale 3 minuty. Co się dzieje??

...

hmmm... nie przeczytałeś pliku "readme"

To jest program instalacyjny - musisz uruchomić Setup i pozwolić, żeby się sam zainstalował. Jak wykrywa Ci winda Akaja, to kliknij przycisk Anuluj. I po prostu uruchom Setup.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Rewax

Post autor: Rewax » piątek 02 lip 2004, 10:57

oczywiście że tak też próbowałem. tak instalowałem za 1 razem....i nic:(

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » piątek 02 lip 2004, 12:34

...oczywiście że tak też próbowałem. tak instalowałem za 1 razem....i nic:(...

stery instalują się w katalogu głównym Windy (bodaj w System32). Wyjmij CD-ROMy z napędów i daj mu czas. Niech sobie poszuka. Sorka jeśli nie pomoże.

Zadzwoń do chłopaków z MONO Digital - może przegrają Ci oryginalny CD-ROM instalacyjny.

Pozdro

Groover

nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

ODPOWIEDZ