Echo MIA MIDI - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
kejo
Echo MIA MIDI - problem

Post autor: kejo » poniedziałek 28 cze 2004, 15:16

witam. mam karte echo mia midi. od jakiegos czasu zauwazylem dziwne zachowanie komputera. wczesniej bylo w miare. piski, brzęki i zawieszanie sie komputera. nie wiem o co chodzi, producent twierdzi ze czipset jaki posiadam (via) wspolgra z tym sprzetem. wiecie moze o co chodzi ?

Awatar użytkownika
Helmer

Re: Echo MIA MIDI - problem

Post autor: Helmer » poniedziałek 28 cze 2004, 15:58

...witam. mam karte echo mia midi. od jakiegos czasu zauwazylem dziwne zachowanie komputera. wczesniej bylo w miare. piski, brzęki i zawieszanie sie komputera. nie wiem o co chodzi, producent twierdzi ze czipset jaki posiadam (via) wspolgra z tym sprzetem. wiecie moze o co chodzi ? ...

http://www.echoaudio.com/Support/PC/Troubleshooting/Win2000_XP.php

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » wtorek 29 cze 2004, 09:02

...witam. mam karte echo mia midi. od jakiegos czasu zauwazylem dziwne zachowanie komputera. wczesniej bylo w miare. piski, brzęki i zawieszanie sie komputera. nie wiem o co chodzi, producent twierdzi ze czipset jaki posiadam (via) wspolgra z tym sprzetem. wiecie moze o co chodzi ? ...

Cześć - masz rację producent twierdzi, zę dobrym chipsetem płyty głównej bedzie VIA. Przyznam, iż karta Echo miaMIDI jest bardzo wybredna co do chipsetu, a co do Via to się nie zgodzę.

Może na sam początek postaraj się zainstalować nowe sterowniki ze strony Echo jest to sterownik 6,08:

http://www.echoaudio.com/Downloads/Drivers.php

Ta karta bardzo stabilnie pracuje na Intelowskim chipsecie.

Awatar użytkownika
belcanto

Post autor: belcanto » wtorek 29 cze 2004, 10:13

Obawiam się ze jeśli kłopot nie zniknie bedziesz miał problem. W najgorszej opcji będziesz musiał sprzedać komputer i kupić nowy ale juz na chipsecie Intela czego ci nie życzę. Dobrą opcją będzie płyta główna Asusa lub Gigabyte + procesor PIV + dobre markowe ramy to tak w ostateczności.

ODPOWIEDZ