Nie chcą działać jednocześnie dwie aplikacje na sprzętowym sterowniku ASIO DSP24 np.: cobase z reasonem lub wavelabem? Pojedynczo działają bez zarzutu, przy próbie uruchomienia drugiej i wyborze sprzętowego ASIO nastepuje jakiś konflikt, pojawia się komunikat o błedzie sterownika sprzętu audiu i nic nie gra:( troche zgłupiałem,...bo może tego typu karty tak mają, jedna aplikacja jednocześnie na sprzętowym sterowniku? sytuacja powtarza się przy driverach z płytki dołaczonej do karty jak i przy nowych ze strony.., może wina po stronie mojego komputera? może coś z przerywaniami (plyta główna asusTUV4x, chip pro133t via) choć próbowałem na wszystkich slotach pci..? nie miałem tego typu problemów przy audigi..? działało super..:(
..ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie.... prosze o radę....bo ja juz chce nagrywać:))) pozdrawiam
STA DSP24 Value - problem z kartą
Re: STA DSP24 Value - problem z kartą
...Nie chcą działać jednocześnie dwie aplikacje na sprzętowym sterowniku ASIO DSP24 np.: cobase z reasonem lub wavelabem? Pojedynczo działają bez zarzutu, przy próbie uruchomienia drugiej i wyborze sprzętowego ASIO nastepuje jakiś konflikt, pojawia się komunikat o błedzie sterownika sprzętu audiu i nic nie gra:( troche zgłupiałem,...bo może tego typu karty tak mają, jedna aplikacja jednocześnie na sprzętowym sterowniku? sytuacja powtarza się przy driverach z płytki dołaczonej do karty jak i przy nowych ze strony.., może wina po stronie mojego komputera? może coś z przerywaniami (plyta główna asusTUV4x, chip pro133t via) choć próbowałem na wszystkich slotach pci..? nie miałem tego typu problemów przy audigi..? działało super..:(
..ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie.... prosze o radę....bo ja juz chce nagrywać:))) pozdrawiam...
Spróbuj w Cubasie włączyć funkcję "release ASIO in background". Dopiero potem włącz resztę programów. W moim przypadku to działa. Mam Terratec EWX-24/96.
..ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie.... prosze o radę....bo ja juz chce nagrywać:))) pozdrawiam...
Spróbuj w Cubasie włączyć funkcję "release ASIO in background". Dopiero potem włącz resztę programów. W moim przypadku to działa. Mam Terratec EWX-24/96.