Witam serdecznie i proszę o radę.
potrzebuję dobrej karty (8in/8out) do stacjonarnego i na koncerty do laptopa. Obecnie mam Deltę 10/10 (ale ona do laptopa się nie podłączy oczywiście,) chcę ją sprzedać , trochę dolożyć kaski i kupić kartę dobrą do "warunków polowych" i zapewniającą sensowną jakość w domowym studyjku. zastanawiam się nad interfejsami z tytułu. poradźcie.
MOTU 828 MKII a RME Multiface
perkusista, pianista,dyrygent, remixer
Re: MOTU 828 MKII a RME Multiface
...Witam serdecznie i proszę o radę.
potrzebuję dobrej karty (8in/8out) do stacjonarnego i na koncerty do laptopa. Obecnie mam Deltę 10/10 (ale ona do laptopa się nie podłączy oczywiście,) chcę ją sprzedać , trochę dolożyć kaski i kupić kartę dobrą do "warunków polowych" i zapewniającą sensowną jakość w domowym studyjku. zastanawiam się nad interfejsami z tytułu. poradźcie....
Witam!
Nie mogę się wypowiadać na temat MOTU ponieważ jej nie posiadam.
Co do RME mam, używam i jestem z niej bardzo zadowolony. Jest to bardzo dobry produkt.
W przypadku konfiguracji jaką opisujesz PC stacjonarny i laptop będziesz musiał wydać trochę więcej pieniędzy niż „trochę” jeżeli się zdecydujesz na RME.
RME Multiface jest to pudełko - interface zewnętrzny (cena w mono-digital 3570 PLN brutto) podłączany w zależności od platformy sprzętowej do karty Hamerfall PCI card dla komputerów stacjonarnych (1200 PLN brutto) lub do karty PCMCIA Hamerfall CardBas dla komputerów typu laptop (1550 PLN brutto).
Obie platformy sprawdzają się znakomicie.
Pozdrawiam
Piotr
potrzebuję dobrej karty (8in/8out) do stacjonarnego i na koncerty do laptopa. Obecnie mam Deltę 10/10 (ale ona do laptopa się nie podłączy oczywiście,) chcę ją sprzedać , trochę dolożyć kaski i kupić kartę dobrą do "warunków polowych" i zapewniającą sensowną jakość w domowym studyjku. zastanawiam się nad interfejsami z tytułu. poradźcie....
Witam!
Nie mogę się wypowiadać na temat MOTU ponieważ jej nie posiadam.
Co do RME mam, używam i jestem z niej bardzo zadowolony. Jest to bardzo dobry produkt.
W przypadku konfiguracji jaką opisujesz PC stacjonarny i laptop będziesz musiał wydać trochę więcej pieniędzy niż „trochę” jeżeli się zdecydujesz na RME.
RME Multiface jest to pudełko - interface zewnętrzny (cena w mono-digital 3570 PLN brutto) podłączany w zależności od platformy sprzętowej do karty Hamerfall PCI card dla komputerów stacjonarnych (1200 PLN brutto) lub do karty PCMCIA Hamerfall CardBas dla komputerów typu laptop (1550 PLN brutto).
Obie platformy sprawdzają się znakomicie.
Pozdrawiam

Piotr
Re: MOTU 828 MKII a RME Multiface
mam pytanko o motu
czy mozna uzywac tej karty jako miksera
ile ma wejsc stereo
mam Euroracka
jesli by go pogonił i sprzedal tez interfejs na firewire
bede mial kase na motu...
jesli motu zadzialaloby tez jako mixer dla pieciu instrumentow stereo byloby milo
pozdro
czy mozna uzywac tej karty jako miksera
ile ma wejsc stereo
mam Euroracka
jesli by go pogonił i sprzedal tez interfejs na firewire
bede mial kase na motu...
jesli motu zadzialaloby tez jako mixer dla pieciu instrumentow stereo byloby milo
pozdro
AJP