Przebicia fal radiowych!

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
wudeka
Przebicia fal radiowych!

Post autor: wudeka » poniedziałek 24 maja 2004, 11:25

witam szanownych forumowiczow!

mam nast. problem: po wlaczeniu monitorow (aktywnych) pojawia sie w nich slyszalne przebicie stacji radiowej, co skutecznie uniemozliwia prace :( jak to zlikwidowac i jak zapobiegac w przyszlosci pojawianiu sie takich przesluchow???POMOCY!!!

Awatar użytkownika
JacekH

Re: Przebicia fal radiowych!

Post autor: JacekH » poniedziałek 24 maja 2004, 15:25

...witam szanownych forumowiczow!

mam nast. problem: po wlaczeniu monitorow (aktywnych) pojawia sie w nich slyszalne przebicie stacji radiowej, co skutecznie uniemozliwia prace :( jak to zlikwidowac i jak zapobiegac w przyszlosci pojawianiu sie takich przesluchow???POMOCY!!! ...

Brudy w sieci; jesli listwa nie pomaga polecam jakis wiekszy filtr sieciowy. Mialem podobne objawy - niemieckie radio, kolejnego rosyjskie Jak masz czas na zabawe poszukaj urzadzenia, ktore tak daje - wylaczaj kolejne urzadzenia w domu i zobaczysz, co sieje. No chyba, ze sasiad ;)

Jacek

Awatar użytkownika
wudeka

Re: Przebicia fal radiowych!

Post autor: wudeka » wtorek 25 maja 2004, 10:04

Witam!

Listw zasilajacych jest kilka, probowalem nawet podlaczac jeden glosnik do jednej, a drugi do drugiej - niestety nie przynioslo to rezultatow... Mam zewnetrzny tuner TV podlaczany bezposrednio pod monitor, podlaczony grubym ekranowanym kablem do kablowki - czy jest mozliwe zeby to on generowal takie zaklocenia

ODPOWIEDZ