RME i MIDI PROBLEM

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
tomk
RME i MIDI PROBLEM

Post autor: tomk » sobota 01 maja 2004, 17:29

Zmieniłem waveterminala na RME digi pst i mam problem.RME nie posiada interfejsu MIDI.Próbowałem rozwiązać ten problem włączając pokładową karte z płyty głównej i łącząc klawiaturę sterującą przez port joysticka za pomocą przejściówki(interfejsu).Efekt jest fatalny jakikolwiek dzwięk wydobyty z klawiatury nie chce sie skonczyć tak jakby się zawieszał.Czy mozna ten mankament jakos wyeliminować?Ewentualnie jaki interfejs USB(do 250zł) byscie polecili.

pozdr

tom k

Awatar użytkownika
olearnik

Re: RME i MIDI PROBLEM

Post autor: olearnik » sobota 01 maja 2004, 21:03

...Zmieniłem waveterminala na RME digi pst i mam problem.RME nie posiada interfejsu MIDI.Próbowałem rozwiązać ten problem włączając pokładową karte z płyty głównej i łącząc klawiaturę sterującą przez port joysticka za pomocą przejściówki(interfejsu).Efekt jest fatalny jakikolwiek dzwięk wydobyty z klawiatury nie chce sie skonczyć tak jakby się zawieszał.Czy mozna ten mankament jakos wyeliminować?Ewentualnie jaki interfejs USB(do 250zł) byscie polecili.

pozdr

tom k ...

Nie wiem jakiego oprogramowania używasz(?), nie wiem też czy chcesz sterować wew. instrumentem czy zewnętrznym, ale może problem polega na tym że powstaje pętla midi, więc może wyłącz Local w klawiaturze (jaka?). A z interfejs do 250 PLN może MIDI Sport 1X1 MAudio USB, robi to co powinien robić.

Pozdr Ole

tomk

Re: RME i MIDI PROBLEM

Post autor: tomk » sobota 01 maja 2004, 21:12

......Zmieniłem waveterminala na RME digi pst i mam problem.RME nie posiada interfejsu MIDI.Próbowałem rozwiązać ten problem włączając pokładową karte z płyty głównej i łącząc klawiaturę sterującą przez port joysticka za pomocą przejściówki(interfejsu).Efekt jest fatalny jakikolwiek dzwięk wydobyty z klawiatury nie chce sie skonczyć tak jakby się zawieszał.Czy mozna ten mankament jakos wyeliminować?Ewentualnie jaki interfejs USB(do 250zł) byscie polecili.

pozdr

tom k ...

Nie wiem jakiego oprogramowania używasz(?), nie wiem też czy chcesz sterować wew. instrumentem czy zewnętrznym, ale może problem polega na tym że powstaje pętla midi, więc może wyłącz Local w klawiaturze (jaka?). A z interfejs do 250 PLN może MIDI Sport 1X1 MAudio USB, robi to co powinien robić.

Pozdr Ole...

dziekuje za odpowiedz klawiatura to prosty trg-mk 149 i służy do sterowania instrumentami vst pod cubase sx pod windows xp

pozdr

tom k

ODPOWIEDZ