Pedał sustain
w sumie to mam taki mały problem, ktory nie wiem czy nie bedzie za banalny jak na forum EiS... chodzi o podlaczenie pedału sustain Yamahy do Korga - jak wiecie wszystko chodzi w druga strone... probowalem przelutowac kable na jacku w druga strone lecz to niepomoglo, czy moge cos zrobic by chodzilo jak nalezy?? z gory dzieki Qmann
-
Re: Pedał sustain
...w sumie to mam taki mały problem, ktory nie wiem czy nie bedzie za banalny jak na forum EiS... chodzi o podlaczenie pedału sustain Yamahy do Korga - jak wiecie wszystko chodzi w druga strone... probowalem przelutowac kable na jacku w druga strone lecz to niepomoglo, czy moge cos zrobic by chodzilo jak nalezy?? z gory dzieki Qmann...
:) To dobre jest z tymi kablami :) Różnica polega na tym że Roladowski sustain działa tak : Zamknięty obwód (zwarcie) - OFF, otwarty obwód (brak zwarcia) - ON. A jak sam zauważyłeś KORG ma odwrotnie ale...
KORG w swoich instrumentach stworzył możliwość zmiany polaryzacji pedału sustain (+) albo (-). Poszukaj uważnie w MENU instrumentu, zmień tak aby było OK.
Pozdrawiam
Bartek
:) To dobre jest z tymi kablami :) Różnica polega na tym że Roladowski sustain działa tak : Zamknięty obwód (zwarcie) - OFF, otwarty obwód (brak zwarcia) - ON. A jak sam zauważyłeś KORG ma odwrotnie ale...
KORG w swoich instrumentach stworzył możliwość zmiany polaryzacji pedału sustain (+) albo (-). Poszukaj uważnie w MENU instrumentu, zmień tak aby było OK.
Pozdrawiam
Bartek
- mr-hammond
racja z tego co pamietam szukac powinienes tego w global
POZDRAWIAM
PAWEŁ
POZDRAWIAM
PAWEŁ
dzieki, sie zobaczy czy jest taka mozliwosc :))) pozdrawiam