Laney Hardcore MXD30

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
greenboy
Laney Hardcore MXD30

Post autor: greenboy » piątek 23 kwie 2004, 18:02

Otóz taki właśnie wzmacniacz gitarowy zakupił niedawno jeden z moich znajomych. Po podłączeniu don gitary okazało się, że ten niemiłosiernie wręcz buczy. Jako że gitarzystą jestem akustycznym i \"elektryka\" w ręce miałem w życiu razy dwa, pomóc mu nie potrafię, ale może ktoś z Forumowiczów da jakąś radę o co może chodzić? Buczenie znika natychmiast po dotknięciu ręką gryfu lub mostka.
[addsig]
The north is to south what the clock is to time.
There's east and there's west and there's everywhere life.
I know I was born and I know that I'll die, the in-between is mine.

Awatar użytkownika
t0m
Kontakt:

Re: Laney Hardcore MXD30

Post autor: t0m » piątek 23 kwie 2004, 18:18

...Otóz taki właśnie wzmacniacz gitarowy zakupił niedawno jeden z moich znajomych. Po podłączeniu don gitary okazało się, że ten niemiłosiernie wręcz buczy. Jako że gitarzystą jestem akustycznym i "elektryka" w ręce miałem w życiu razy dwa, pomóc mu nie potrafię, ale może ktoś z Forumowiczów da jakąś radę o co może chodzić? Buczenie znika natychmiast po dotknięciu ręką gryfu lub mostka.

...

brak uziemienia ?

chyba tak

zubek

Post autor: zubek » piątek 23 kwie 2004, 20:10

......Otóz taki właśnie wzmacniacz gitarowy zakupił niedawno jeden z moich znajomych. Po podłączeniu don gitary okazało się, że ten niemiłosiernie wręcz buczy. Jako że gitarzystą jestem akustycznym i "elektryka" w ręce miałem w życiu razy dwa, pomóc mu nie potrafię, ale może ktoś z Forumowiczów da jakąś radę o co może chodzić? Buczenie znika natychmiast po dotknięciu ręką gryfu lub mostka.

...

brak uziemienia ?

chyba tak...

Myślę, że należy sprawdzić elektrykę w gitarze. Niestety przy tańszych gitarach problem występuje dość często.

Awatar użytkownika
t0m
Kontakt:

Post autor: t0m » piątek 23 kwie 2004, 21:13

.........Otóz taki właśnie wzmacniacz gitarowy zakupił niedawno jeden z moich znajomych. Po podłączeniu don gitary okazało się, że ten niemiłosiernie wręcz buczy. Jako że gitarzystą jestem akustycznym i "elektryka" w ręce miałem w życiu razy dwa, pomóc mu nie potrafię, ale może ktoś z Forumowiczów da jakąś radę o co może chodzić? Buczenie znika natychmiast po dotknięciu ręką gryfu lub mostka.

...

brak uziemienia ?

chyba tak...

Myślę, że należy sprawdzić elektrykę w gitarze. Niestety przy tańszych gitarach problem występuje dość często....

ja mysle ze nie. Ze brak jest w wiekszosci blokow gniazdek z uziemieniem. (ten bolec to najczesciej atrapa). mozesz podlaczyc uziemienie pieca do kaloryfera np :) albo nie odrywac rak od gitary. Czytalem w pewnej ksiazce anegdote jak rozwiazac ten problem :) polaczyc mostek gitary z bronzoletka gitarzysty lancuszkiem ;))))

Awatar użytkownika
tomsfactory

Post autor: tomsfactory » sobota 24 kwie 2004, 22:13

Oddaj gitare do dobrego fachmana - np. pana Długosza i ci zrobi porzadek.

ODPOWIEDZ