Ensoniq SQ1 plus

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
ast
Re: Ensoniq SQ1 plus

Post autor: ast » sobota 03 kwie 2004, 22:12

"sysex error" wyskakuje, kiedy gdzies w bloku danych wystąpi błąd. sprawdź inne pliki oraz połączenie MIDI. Jeżeli wysyłasz sysexy z kompa, wina może leżeć po stronie portu w karcie dźwiękowej - niektóre nie radzą sobie z sysexami. W każdym razie nie ma to żadnego związku z baterią - mój SQ też ma właśnie padniętą baterię i przy każdym uruchomieniu wczytuję brzmienia z dyskietki (z yamahy mdf2) i nie ma z tym żadnych problemów.

Pozdrawiam!

Adam
Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Awatar użytkownika
XLR8

Post autor: XLR8 » sobota 03 kwie 2004, 23:12

..."Sorry, We Can't Find That Page" a co moze byc przyczyna komunikatu w zwiazku z wysylaniem barw w sysEx ? Czy moze to byc wina baterii czy mam cos gdzies zle ustawione ? :/...

http://hometown.aol.com/route66studios1/Batteries.html

to prawidłowy link, bez kropeczek na końcu wiersza.

Awatar użytkownika
t0m
Kontakt:

Post autor: t0m » sobota 03 kwie 2004, 23:54

......"Sorry, We Can't Find That Page" a co moze byc przyczyna komunikatu w zwiazku z wysylaniem barw w sysEx ? Czy moze to byc wina baterii czy mam cos gdzies zle ustawione ? :/...

http://hometown.aol.com/route66studios1/Batteries.html

to prawidłowy link, bez kropeczek na końcu wiersza....

faktycznie :) po swietach zamowie i poinformuje :)

kurcze, martwi mnie ze nie chce mi tych barw z kompa wczytac :(((

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » niedziela 04 kwie 2004, 00:09

Panowie, a jakie baterie są w kompie (akurat pisze i nie zglądam w kompa bo ma zakrecony). Nie chodzi mi o kształty tylko o parametry. Nie dałoby sie takiej bateryjki komputerową zastąpić? Zamawiać nie wiadomo zkąd. NIe wiem.

Awatar użytkownika
XLR8

Post autor: XLR8 » niedziela 04 kwie 2004, 11:42

kurcze, martwi mnie ze nie chce mi tych barw z kompa wczytac :(((...

Ja to widzę tak:

- ustaw midi out we wlaściwościach dźwiękowych w panelu sterowania dla "odtwarzania muzyki MIDI".

-sprawdź czy SQ ma aktywowany odbiór sysex

-wreszcie, problem może być z kablem. Miałem ostatnio do czynienia z kablem, który wysyłał komunikaty tylko w jedną stronę (z instrumentu do komputera). Wymiana kabla nic nie dała, bo wadliwa okazała się chyba cała seria. Pomóg dopiero trzeci kabelek, innego producenta. Wnioski: kable trzeba testować w sklepie.

powodzenia

Awatar użytkownika
DREAMHOST

Post autor: DREAMHOST » niedziela 04 kwie 2004, 12:26

...SysexError, o to co mi na wyswietlaczu ensoniqa pisze :// Co moze byc przyczyna ? Moze ta slaba bateria ? :/ ...

Wydaje mi się, że przyczyna tkwi w innym miejscu. Ten typ już tak ma. Na moim SQR jest podobnie; do transferu sysex używam programu MIDI-OX (www.midiox.com), który ma możliwość dokładnego ustawienia prędkości transferu danych DO INSTRUMENTU. Trochę to kuriozalne, ale pomaga...

Awatar użytkownika
PiotrK

Post autor: PiotrK » środa 07 kwie 2004, 01:55

Post został usunięty.
[Użytkownik usunął konto]

ODPOWIEDZ