Poliwoks (do wszystkich i pana Macieja Polaka)

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
jacekb
Poliwoks (do wszystkich i pana Macieja Polaka)

Post autor: jacekb » czwartek 25 mar 2004, 22:02

Witam!

Mam kilka pytań do posiadaczy syntezatora Poliwoks ( ewentualnie także do Autora atrykółu o radzieckim sprzęcie ) gdyż chciałbym zweryfikować sprawność mojego egzęplarza

1. czy wasz też tak szumi? - prezentacja na płycie EiS 10\\2003 nijak nie ma się do tego co słyszę u siebie ( czy te próbki były czyszczone? )

2. kręcenie niektórymi potencometrami owocuje czsem niemiłymi trzaskami. Czy to normalne?

3. Do czego słórzą dwa gniazda ponad wyściem\\wejście? i co można podłączyć do poliwoksa ( wczepiłem gitare elektryczną i nic?)

4.Trzy pokrętła ponad Cutoff`em i rezonansem oraz przełączniki obok ataku i ponad zapętleniem obwiedni właściwie nie powodują u mnie rzadnych zmian? do czego słórzą?

uff..to chyba wszystko...

Chętnie wymienie się wszelkimi spostrzeżeniami o tym sprzęcie.

Awatar użytkownika
jacekb

Re: Poliwoks (do wszystkich i pana Macieja Polaka)

Post autor: jacekb » piątek 02 kwie 2004, 00:15

...zaglądam tu codziennie i czuje się jakoś tak ... samotnie...he..he..

Naprawdę nikt nie ma poliwoksa??? a może napisałem coś głupiego i nikt nie chce mi odpisać? ...hmmm... ciekawe. cuż pozostaje czekać...

Kurz

Post autor: Kurz » piątek 02 kwie 2004, 02:52

Sporo jest w sieci o Poliwoksie.

Opisy, schematy, nawet oryginalna instrukcja obsługi

http://www.ruskeys.net/eng/pasp/polivoks/pasp.php

Trzaski powodowane przez potencjometry i przełączniki, to nic dziwnego

w starym sprzęcie - czyszczenie lub wymiana, to jedyne wyjście.

Awatar użytkownika
jacekb

Post autor: jacekb » niedziela 04 kwie 2004, 09:16

Hej! wielkie dzięki! rzeczywiście jest tam sporo informacji. Pozostaje tylko pytanie co z tym szumem? próbki z tej strony też brzmią czysto a mój szumi jak cholera! może to wina zasilania? - nie mam do niego kabla (wejście jest jakieś inne) więc podłączam gołe kable bez wtyczki, na taśme pozdrawiam

ODPOWIEDZ