Powoli buduję swoje własne studyjko, brakuje mi mikrofonów do nagrań stereo - takich jak na przykład Studio Projects C4. Spotkałem się też (wirtualnie niestety) z mikrofonami MXL'a model 603S ponoć niezłe, a o 1000 złotych tańsze. Zamierzam nimi nagrywać np fortepian, smyczki czy używać ich jako overheadów. Czy ktoś korzystał z tych mikrofonów i mógłby coś na ten temat powiedzieć? A może jakiś inny zestaw nadawał by się do takich celów? Powiedzmy w cenie ok 2000 złotych.
Pozdrawiam,
k
Stereo
Re: Stereo
...Powoli buduję swoje własne studyjko, brakuje mi mikrofonów do nagrań stereo - takich jak na przykład Studio Projects C4. Spotkałem się też (wirtualnie niestety) z mikrofonami MXL'a model 603S ponoć niezłe, a o 1000 złotych tańsze. Zamierzam nimi nagrywać np fortepian, smyczki czy używać ich jako overheadów. Czy ktoś korzystał z tych mikrofonów i mógłby coś na ten temat powiedzieć? A może jakiś inny zestaw nadawał by się do takich celów? Powiedzmy w cenie ok 2000 złotych.
Pozdrawiam,
k...
A może kupić jakieś dwie "zwykłe" pojemnościówki (np. MXL 990 albo SP B1) bez myślenia o "fabrycznym parowaniu". Czy ktoś ma jakiś pomysł??
Pozdrawiam,
k...
A może kupić jakieś dwie "zwykłe" pojemnościówki (np. MXL 990 albo SP B1) bez myślenia o "fabrycznym parowaniu". Czy ktoś ma jakiś pomysł??
A może kupić jakieś dwie "zwykłe" pojemnościówki (np. MXL 990 albo SP B1) bez myślenia o "fabrycznym parowaniu". Czy ktoś ma jakiś pomysł??...
Ten pomysł jest bardzo dobry, i przy okazji zaopatrzysz sie w swietne mic do wocalu. Jeżeli już masz jakiś wielkomembranowy to bez wachania w kwocie jaką podałeś do staniesz świtną pare mic rode za ok 1700zł
Ten pomysł jest bardzo dobry, i przy okazji zaopatrzysz sie w swietne mic do wocalu. Jeżeli już masz jakiś wielkomembranowy to bez wachania w kwocie jaką podałeś do staniesz świtną pare mic rode za ok 1700zł
- santana.uk
Moim skromnym zdaniem nie widze koniecznosci kupowania gotowego mikrofonu do nagran stereo jesli nie masz co robic z kasa to oczywiscie ale w zupelnosci wystarczyc powinny Ci dwa mikrofony pojemnosciowe do nagrywania zarowno smykow jak i fortrteklapy a nawet jako overhead z tego co wiem to takie zestawy sparowanych kapsol sa konieczne(raczej wskazane ) do nagrywania duzych skadow orkiestrowych badz chorow. A i to mozna zastapic para dobrych pojemnikow + odpowiedni statyw.
Jest jeszcze jeden plus posiadania 2 mic mono zamiast jednego stereo. Jeli bedziesz chcial nagrac 2 wokale na raz to stereofoniczneko mika raczej nie wykorzytasz do tego
Jest jeszcze jeden plus posiadania 2 mic mono zamiast jednego stereo. Jeli bedziesz chcial nagrac 2 wokale na raz to stereofoniczneko mika raczej nie wykorzytasz do tego
Rezyseria dzwieku - Poznań
...A może kupić jakieś dwie "zwykłe" pojemnościówki (np. MXL 990 albo SP B1) bez myślenia o "fabrycznym parowaniu". Czy ktoś ma jakiś pomysł??...
Ten pomysł jest bardzo dobry, i przy okazji zaopatrzysz sie w swietne mic do wocalu. Jeżeli już masz jakiś wielkomembranowy to bez wachania w kwocie jaką podałeś do staniesz świtną pare mic rode za ok 1700zł ...
Raczej będę nagrywać instrumenty akustyczne - gitary, smyczki, fortepian, czasem wibrafon, zestaw perkusyjny. Wokal nie bardzo. Po co w takim razie wielkomembranowy mikrofon?
Ten pomysł jest bardzo dobry, i przy okazji zaopatrzysz sie w swietne mic do wocalu. Jeżeli już masz jakiś wielkomembranowy to bez wachania w kwocie jaką podałeś do staniesz świtną pare mic rode za ok 1700zł ...
Raczej będę nagrywać instrumenty akustyczne - gitary, smyczki, fortepian, czasem wibrafon, zestaw perkusyjny. Wokal nie bardzo. Po co w takim razie wielkomembranowy mikrofon?
"szejsete" MXL mam,ale 1 ,nagrywalismy nią skrzypce , do póki nie kupilismy AKG 1000 , jest to ikrofon który nieznacznie gozej bzmi przy skrzypcach niz akg,podejzewam ze ze stereo bedzie lepiej.....teraz sluzy razem z AKg do nagran fortepianu koncertowego,i niezle sobie radzi
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
..."szejsete" MXL mam,ale 1 ,nagrywalismy nią skrzypce , do póki nie kupilismy AKG 1000 , jest to ikrofon który nieznacznie gozej bzmi przy skrzypcach niz akg,podejzewam ze ze stereo bedzie lepiej.....teraz sluzy razem z AKg do nagran fortepianu koncertowego,i niezle sobie radzi...
"szejsete" czy "szejsettrójkę es"? Bo mam wrażenie że jest różnica między tymi mikrofonami (1 588,00zl za 600 i (749,00zł za 603). Jeżeli 600 to niestety nie wchodzi ona w obszar moich poszukiwań pozdrawiam
"szejsete" czy "szejsettrójkę es"? Bo mam wrażenie że jest różnica między tymi mikrofonami (1 588,00zl za 600 i (749,00zł za 603). Jeżeli 600 to niestety nie wchodzi ona w obszar moich poszukiwań pozdrawiam