Jaki sampler?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Jaki sampler?

Post autor: mr-hammond » środa 21 sty 2004, 09:15

...Jestem bardzo zadowolony , iż mój post zainteresował was. Jednak muszę przyznać ,że im więcej czytam , tym mniej wiem . Myślałem że na orginalnych płytach z samplami to będę miał juz wszystko czego mi trzeba , jednak okazuje się , ze wcale tak nie musi być .

Powtarza sie temat mozliwości finansowych - otóż napewno nie kupie najdroższego ale chciałbym kupic jeden z lepszych.

Padło moje pytanie odnośnie kurzweila K2000 gdyż jest to stosunkowo tani instrument ale przez wiele osób mocno doceniony i pomyslkałem sobie ,że byłby to dobry zakup by zaznajomic się z tematem samplerów.

Myslę ,że wtedy dużo sam bym siedowiedział a K 2000 chyba jest docść łatwo sprzedać . Mam tylko obawy - co zrobię jak mi sie coś zepsuje w tym K 2000

Pozdrawiam wszystkich samplowiczów ...

Myśle ze był by to dobry wybór , tylko pamietaj aby kupić wyśrubowanego (czyli na maxa rozszezonego ) :)

Wiadomo ze to tylko urządzenia które potrafią się popsuć (mówie tu o wszystkich urz. elektronicznych ), ale kurzweil jest solidnie wykonany więc powien wytrzymac "trudy życia codziennego " :)

Przeciez k2000 to moduł z samplerem jesli dobrze pamiętam , więc jak byl by jakis spadek napiecia , i ewnetualnie sampler sie zrestartuje to nie musisz wczytywac tylko skończysz grać na jakimś brzmieniu z modułu ( To ważne i sprawdzone :) )

Ździwiłem sie ze nie ma serwisu u nas , bo chciałem o mego popytac , ale bądź spokojny mnie powiedziano ze typ nie zna sie na modelu pc88 , a tak to wszystkie inne zna :)

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
CKM

Post autor: CKM » środa 21 sty 2004, 22:33

ale kurzweil jest solidnie wykonany więc powien wytrzymac "trudy życia codziennego " :)

No właśnie , jeśli chodzi o jego solidność to czytałem artykuł w "Instrumenty klawiszowe" na temat Kurzweila i w tym artykule wypowiadał sie urzytkownik tego instrumentu.

O instrumencie wypowiadał się - super.

Jednak o wykonaniu tego instrumentu pisał tak :

-przyciski wymieniał juz kilka razy,

-klawiatura zastosowana w klawiszu nadawałaby sie do kasy fiskalnej .

POPROSTU TRAGEDIA!!!

i stąd moje obawy.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 21 sty 2004, 22:43

Padło moje pytanie odnośnie kurzweila K2000 gdyż jest to stosunkowo tani instrument

"Przedwojenna" architektura, jeszcze starsza pamięć - jak sie zdecydyjesz, to koniecznie musi miec pelna obsade pamieci, a to i tak za malo, rowniez wazne jest powiekszenie pamieci programow, bo K2k ma to rozdzielone, procesor efektow szumi i jest kiepski

Generalnie to nie jest najlepsza propozycja, chyba, ze tanio bardzo.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 22 sty 2004, 13:00

...ale kurzweil jest solidnie wykonany więc powien wytrzymac "trudy życia codziennego " :)

No właśnie , jeśli chodzi o jego solidność to czytałem artykuł w "Instrumenty klawiszowe" na temat Kurzweila i w tym artykule wypowiadał sie urzytkownik tego instrumentu.

O instrumencie wypowiadał się - super.

Jednak o wykonaniu tego instrumentu pisał tak :

-przyciski wymieniał juz kilka razy,

-klawiatura zastosowana w klawiszu nadawałaby sie do kasy fiskalnej .

POPROSTU TRAGEDIA!!!

i stąd moje obawy.

...

Każdy wie jak to bywa ze sprzętem, jednemu trafi sie perełka która nigdy nie siądzie , a innemu jakis bubel . Sam miałem problem z moim sekwencerem po 2 tygodniach zawiesił sie na stronie startowej ,a w serwisie powiedziano mi ze to moja wina bo uzywałem klawiatury korga , a nie yamahy . Super nie ? :)

Wracając do tematu , to troszke mnie ździwiła ta wypowiedź bo od razu zacząłem sprawdzac mojego kurz.czy wszystko jest ok , no i nie zawiodłem sie , przyciski kółko dial , slidery wszytko jest ok , klawiatura tez , więc moze tamten trafił na model z poniedziałku , albo z piatku:-D :)

Trudno ocenic , ja chętnie poczytam posty od innych uzytkowiników kurzweila co do trwałosci tych instrumentów.

pozdrawiam

paweł

ODPOWIEDZ