MOTU 2408 mk3 - dziwne trzaski

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
oduck
MOTU 2408 mk3 - dziwne trzaski

Post autor: oduck » wtorek 20 sty 2004, 12:14

uzytkownicy 2408mk3 (chyba jest tu was kilku ;) ) - help!!:)

od niedawna pracuje na tymze interfejsie i ostatnio przy wgrywaniu zaobserwowalem dziwne przypadlosci, mianowicie (aha, pracuje na wavelabie 4.01b):

1. przy ustawieniu sterownika na ASIO i wlaczeniu nagrywania (przez wejscie analog 1i 2 - "limit inputs and outputs to 2") niby wszystko jest ok ale przy minimalizowaniu innych okien/pluginow slychac wyrazne trzaski, ktore w materiale nagranym brzmia troche inaczej (kilkumilisekundowy loop) ale nagrywaja sie w kazdym razie

2. przy ustawieniu na mme-wdm analog input & output podczas nagrywania nic nie trzeszczy ale nagrany material okazuje sie zadropiony strasznie , jakby nie bylo synchronizacji (a przeciez jest internal). w momencie kiedy w audiowire console (przy wlaczonym enable routing ) odhacze wszystkie wejscia oprocz 1&2, nagrywa sie ok. niby jest to rozwiazanie ale przeciez powinno nagrywac sie tak czy inaczej.

uadafak?

komputer mam mocny chyba az nadto (p4 2.4 ghz, 512 ramu DDR, dysk 120 mb barracuda, karta matroxa bez zadnych dupereli do gier, dwa monitory podlaczone). konfliktu przerwan nigdzie nie ma..

dziwne to to..

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Orbit

Re: MOTU 2408 mk3 - dziwne trzaski

Post autor: Orbit » wtorek 20 sty 2004, 16:43

....

Pracje na tym IntereFace i nie słychac u mnie zadnych trzaskow, jedynie wtedy kiedy mam ustawiona Latencja bardzo duzą ... i to przy odtwazaniu dziwne . Przy nagrywaniu jest wszystko idealnie

ODPOWIEDZ