mackie sr 24-4 w studio. dobry pomysł?
witam. chciałbym założyć studio w systemie półanalogowym i zastanawiam sie nad mikserem. wpadł mi w oko sr 24. co o nim powiecie? czy może jakiś inny?
Re: mackie sr 24-4 w studio. dobry pomysł?
Może to nie odpowiedź na pytanie, ale dlaczego w ogóle analogowy? Są super cyfry, które za razem są interfejsem audio. Mniej kabelkologii, sama miód. Jak już chcesz styl analogowy to polował bym na eBay albo na Amazonie chodzą czasem stare piękne duże analogi za kilkaset dolarów w idealnym stanie. Bo ten sr 24 to jak na analoga to maleństwo do studia, wrażenia nie zrobisz.
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
jakoś wole mieć wszystko na wierzchu a nie szukać jak w cyfrach
wiesz podnieca mnie widok tylu pokręteł haha ;D szału nie chce zrobić tylko chce aby to było jakościowy sprzet. ja zaczynam przygode ze studiem, wiec narazie nie potrzeba mi mixera z 50 wejściami. moze kiedyś przyjdzie taki dzień, że wejde do swojego studia i zobacze jakiegoś ssl :d ale narazie to nie ten czas. a jak cos to co polecacie?

Widziałem niedawno na Amazonie pięknego starego SSLa za 400 USD więc wiem, że bywają. Przesyłka tego kosztowałaby pewnie drugie tyle. Ale jak lubisz dużo pokręteł to poluj. Na eBayu też się pojawiają. O, ten też ma dużo pokręteł ale to "tylko" Yamaha:
https://www.ebay.com.au/itm/YAMAHA-GA32 ... Sw8f9bsybf
https://www.ebay.com.au/itm/YAMAHA-GA32 ... Sw8f9bsybf
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
ssl za 400 dolcow.. cos mi sie nie wydaje ;D
Sprawdzaj regularnie ebay i Amazon to Ci się zacznie wydawać. Te stare modele to już graty od których się odchodzi. Wysyłka takiego kloca często kosztuje tyle co porządny cyfrowy mikser. Gdybym miał piwnicę to bym sobie kupił, postawił i chodził raz na tydzień odkrywać żeby powzdychać i powąchać, może jakieś selfie strzelić, ale użytku praktycznego z niego ja bym nie miał, zero. Dlatego właśnie jeden próbuje sprzedać za 100k, inny za 10k, a jeszcze ktoś w swoim mniemaniu pozbywa się balastu. Podobnie jest np z konsolami Nintendo, serwerami nie wspierającymi Win Server 2016, starszymi modelami lustrzanek cyfrowych, itd. Coś co staje się niepraktyczne może u jednych zyskać wartość wręcz bezcenną a u innych miano starego grata do pozbycia.
powiem tak - zrobisz kilka projektów, zechcesz do któregoś wrócić i szybko zobaczysz że analog bez automatyki to męczarnia
chyba że lubisz sobie ustawienia na kartkach zapisywać
chyba że lubisz sobie ustawienia na kartkach zapisywać
HA! Do dziś pamiętam jak u Roguli na kartce (miał szablony) zapisywaliśmy pozycje knobów "godzinami" hehe

moge też kupić kontroler midi np presonus faderport i bedzie automatyka ;D