System plików zmienił się na RAW
chłopaki RATUJCIE. mam dwa dyski, na jednym system i trzy partycje, na drugim (H:) miałem(?) wszystkie moje projekty. system (XP) chce usilnie sformatować ten dysk. jak klikam właściwości to wyświetla mi, że system plików to RAW (czyli chyba surowy jakiś). przełączałem paski, zasilanie, restartowałem 1000 razy i nic, dalej to samo. może ktoś miał podobny problem, albo wie o co chodzi. (tylko nie mówcie że wszystkie moje dane szlag trafił...). POMOCY!!!
Re: System plików zmienił się na RAW
...chłopaki RATUJCIE. mam dwa dyski, na jednym system i trzy partycje, na drugim (H:) miałem(?) wszystkie moje projekty. system (XP) chce usilnie sformatować ten dysk. jak klikam właściwości to wyświetla mi, że system plików to RAW (czyli chyba surowy jakiś). przełączałem paski, zasilanie, restartowałem 1000 razy i nic, dalej to samo. może ktoś miał podobny problem, albo wie o co chodzi. (tylko nie mówcie że wszystkie moje dane szlag trafił...). POMOCY!!!...
Nie bawiłeś się przez przypadek jakimś linuxem?
Nie bawiłeś się przez przypadek jakimś linuxem?
Nie bawiłeś się przez przypadek jakimś linuxem?...
Nie. to stało się nagle. wszystko pięknie śmigało a po ponownym uruchomieniu kompa nic...
Nie. to stało się nagle. wszystko pięknie śmigało a po ponownym uruchomieniu kompa nic...
to stało się nagle. wszystko pięknie śmigało a po ponownym uruchomieniu kompa nic......
Być może padł któryś z sektorów dysku odpowiedzialnych za dane o tej partycji (albo ewentualnie jakiś wirus). Jeżeli tylko to uległo uszkodzeniu to jest szansa na przywrócenie systemu plików tej partycji.
Do tego celu są programy, które potrafią odzyskać system plików i układ partycji (niestety te lepsze to komercyjne). Z tym, że robią to automatycznie, więc efekt jest czasem różny.
Ja osobiście kiedyś siedziałem całą nockę i przywracałem system plików znajomemu (udało się w całości odzyskać dane). Jego przypadek był taki, że zniknęły wszystkie partycje, więc było trochę zabawy
Spróbuj:
Ontrack Easy Recovery (dawne Tiramisu)
A także polecam tę stronę z narzędziami.
http://www.diydatarecovery.nl/
Po za tym takich programów jest sporo. Wpisz w wyszukiwarce hasło "partition recovery".
Być może padł któryś z sektorów dysku odpowiedzialnych za dane o tej partycji (albo ewentualnie jakiś wirus). Jeżeli tylko to uległo uszkodzeniu to jest szansa na przywrócenie systemu plików tej partycji.
Do tego celu są programy, które potrafią odzyskać system plików i układ partycji (niestety te lepsze to komercyjne). Z tym, że robią to automatycznie, więc efekt jest czasem różny.
Ja osobiście kiedyś siedziałem całą nockę i przywracałem system plików znajomemu (udało się w całości odzyskać dane). Jego przypadek był taki, że zniknęły wszystkie partycje, więc było trochę zabawy

Spróbuj:
Ontrack Easy Recovery (dawne Tiramisu)
A także polecam tę stronę z narzędziami.
http://www.diydatarecovery.nl/
Po za tym takich programów jest sporo. Wpisz w wyszukiwarce hasło "partition recovery".