Podłączę się do tematu, w 2001 roku (chyba) zakupiłem AKG K240 Monitor, których używam do dziś, w kwestii pracy nad dźwiękiem są rewelacyjne i od tej pory nie miałem lepszych. Pytanie - czy dziś można kupić słuchawki zbliżone do nich charakterystyką? Wszelkie nowe z serii K nie mają z nimi wiele wspólnego, a potrzebuję drugiej pary.. Liczę na sugestie :)
Słuchawki - AKG K240 czy K271?
Kompozytor, aranżer, pianista.
Re: Słuchawki - AKG K240 czy K271?
...czy dziś można kupić słuchawki zbliżone do nich charakterystyką? Wszelkie nowe z serii K nie mają z nimi wiele wspólnego, a potrzebuję drugiej pary..
Niestety nie bardzo. Ja przełożyłem przetworniki ze starych do nowej "obudowy". Ale z drugiej strony nie mam wrażenia żeby to były aż tak różne dwa światy. Słuchałeś tylko nowych, czy używane też? One trochę się z czasem "układają". Niemniej mnie żaden inny model nie podszedł dotychczas bardziej niż 240, mimo różnic między starymi a nowymi.
Niestety nie bardzo. Ja przełożyłem przetworniki ze starych do nowej "obudowy". Ale z drugiej strony nie mam wrażenia żeby to były aż tak różne dwa światy. Słuchałeś tylko nowych, czy używane też? One trochę się z czasem "układają". Niemniej mnie żaden inny model nie podszedł dotychczas bardziej niż 240, mimo różnic między starymi a nowymi.
Re: Słuchawki - AKG K240 czy K271?
Ja wlasnie slucham w K240DF 600 Ohm - i sa swietne!