Pro Tools Project Card PCI i Digi 888

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
akaifan
Pro Tools Project Card PCI i Digi 888

Post autor: akaifan » środa 25 sty 2017, 18:45

Witam

Czy do tej karty Pro Tools Project Card PCI można podpiąć wszystkie rodzaje Interfejsów 888 czy nie. Bo jest ich pięć, przynajmniej tu tak pisze, wszystkie są z nią kompatybile?

Taki np: Avid 888 I/O MH070-RV będzie współpracował.

Pozdrawia,

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Pro Tools Project Card PCI i Digi 888

Post autor: matiz » środa 25 sty 2017, 23:11

...
Witam

Czy do tej karty Pro Tools Project Card PCI można podpiąć wszystkie rodzaje Interfejsów 888 czy nie. Bo jest ich pięć, przynajmniej tu tak pisze, wszystkie są z nią kompatybile?

Taki np: Avid 888 I/O MH070-RV będzie współpracował.

Pozdrawia,...

Tych białych nigdy nie widziałem, unikałbym. Czarne będą działać, chyba tylko 882/20 może odmówić współpracy. Ale bardziej mnei interesuje, do czego to włoższ?

[addsig]

akaifan

Post autor: akaifan » środa 25 sty 2017, 23:29

Mam to włożone w Mac-u G3 dokładnie w Beige, i jeszcze klucz HASP mam na ADB tylko nie wiem z czym to się je. Ale Pro Tools sobie pobiorę spoko z softem nie ma problemu.

Tylko właśnie się zastanawiałem czy każdy Interfejs będzie działał właśnie te białe są sygnowane Avid. Wiem że to już trochę wiekowy sprzęt ale spoko działa jeszcze. Zobacze jak uda mi się znaleźć tanio białego Avid to zaryzykuje. Czarne Digi są na ebay tylko trzeba wyłożyć $$ na allegro jest 888/24 ale wstanie pobijany...

Tak że spoko, dzięki.

Bardziej bym się cieszył gdybym miał kartę na NuBus wtedy bym sobie to zamontował w Quadra 800. Ale mam kartę na PCI i mam to w PowerPC.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 25 sty 2017, 23:44

...
Mam to włożone w Mac-u G3 dokładnie w Beige, i jeszcze klucz HASP mam na ADB tylko nie wiem z czym to się je. Ale Pro Tools sobie pobiorę spoko z softem nie ma problemu.

Tylko właśnie się zastanawiałem czy każdy Interfejs będzie działał właśnie te białe są sygnowane Avid. Wiem że to już trochę wiekowy sprzęt ale spoko działa jeszcze. Zobacze jak uda mi się znaleźć tanio białego Avid to zaryzykuje. Czarne Digi są na ebay tylko trzeba wyłożyć $$ na allegro jest 888/24 ale wstanie pobijany...

Tak że spoko, dzięki....

Nie wiem, czy mniej poobijany znajdziesz. Mam 882/20 i 888/24, jakby co ;)

[addsig]

akaifan

Post autor: akaifan » środa 25 sty 2017, 23:52

...... Mam to włożone w Mac-u G3 dokładnie w Beige, i jeszcze klucz HASP mam na ADB tylko nie wiem z czym to się je. Ale Pro Tools sobie pobiorę spoko z softem nie ma problemu. Tylko właśnie się zastanawiałem czy każdy Interfejs będzie działał właśnie te białe są sygnowane Avid. Wiem że to już trochę wiekowy sprzęt ale spoko działa jeszcze. Zobacze jak uda mi się znaleźć tanio białego Avid to zaryzykuje. Czarne Digi są na ebay tylko trzeba wyłożyć $$ na allegro jest 888/24 ale wstanie pobijany... Tak że spoko, dzięki.... 
Nie wiem, czy mniej poobijany znajdziesz. Mam 882/20 i 888/24, jakby co ;)...

Ale sprawne? i chcesz sprzedać? to bym wziął nawet dwa jak cenna była by przystępna. Tylko zaznaczę że byłbym zainteresowany kupnem w lutym bo w tym miesiącu nie mam za bardzo$$ To jak coś to będę pisał prywatne wiadomości po dziesiątym.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 26 sty 2017, 00:24

......... Mam to włożone w Mac-u G3 dokładnie w Beige, i jeszcze klucz HASP mam na ADB tylko nie wiem z czym to się je. Ale Pro Tools sobie pobiorę spoko z softem nie ma problemu. Tylko właśnie się zastanawiałem czy każdy Interfejs będzie działał właśnie te białe są sygnowane Avid. Wiem że to już trochę wiekowy sprzęt ale spoko działa jeszcze. Zobacze jak uda mi się znaleźć tanio białego Avid to zaryzykuje. Czarne Digi są na ebay tylko trzeba wyłożyć $$ na allegro jest 888/24 ale wstanie pobijany... Tak że spoko, dzięki.... 
Nie wiem, czy mniej poobijany znajdziesz. Mam 882/20 i 888/24, jakby co ;)...

Ale sprawne? i chcesz sprzedać? to bym wziął nawet dwa jak cenna była by przystępna. Tylko zaznaczę że byłbym zainteresowany kupnem w lutym bo w tym miesiącu nie mam za bardzo$$ To jak coś to będę pisał prywatne wiadomości po dziesiątym....

Do nubus musiałby być PT czyli karta i karta DSP, project na nubus nie było. Ale to było fajne, mam w starej quadrze audiomedię II i PT 3.4 - tylko czy to odpali?

[addsig]

akaifan

Post autor: akaifan » czwartek 26 sty 2017, 23:14

Jak nie było jak jest Disk I/O NuBus 249 $$ na ebay. To nie źle bo też mam Audiomedie II i PT 3.x tylko tam tak jest że można nagrywać jeden kanał. Bo PT coś tam nie obsługuje AM II.

Ale za to Sound Designer 2.8 jest spoko można wykorzystać DSP z AudioMediaII i też ma spoko pluingi. Tu jest tak strona "macintoshgarden.org" tam znajdziesz trochę softu na Mac-a.

http://archive.digidesign.com/support/propix/diskionubuspp.html

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 27 sty 2017, 00:59

...Jak nie było jak jest Disk I/O NuBus 249 $$ na ebay.

Ale to nie jest karta project, do niej potrzebne są karty dsp farm:

http://archive.digidesign.com/support/propix/DSPfarmNuBus.html

[addsig]

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 27 sty 2017, 01:02

...
...Jak nie było jak jest Disk I/O NuBus 249 $$ na ebay.

http://archive.digidesign.com/support/propix/DSPfarmNuBus.html ...

A pro-tools project na nubus był niby, taki session 8, ale chyba to nie było zbyt popularne. Session 8 fajny, dużo zrobiłem na nim. Ale to są zabytki

[addsig]

akaifan

Post autor: akaifan » piątek 27 sty 2017, 01:30

......Jak nie było jak jest Disk I/O NuBus 249 $$ na ebay.

http://archive.digidesign.com/support/propix/DSPfarmNuBus.html...

No nie wiem może sugerowałem się opisem z tego archiwum

NuBus Disk I/O Supports 882 I/O, 882 Studio, 888 I/O

Tak czy tak to taki config w Quadrze 800 to nie dość że egzotyczny i zarazem oldskulowy. To do m68k 040/33mhz trzeba mieć cierpliwość:)

Tak że na takim G3 300mhz to powinno być spoko. Mac-ami tak trochę się interesuje ale jak widzę że jest jakaś okazja to kupuje i próbuje coś działać. I teraz tak było i mam fajny config nawet.

ODPOWIEDZ