Behringer MIC 100
A jak już koniecznie ktoś chce coś gotowego - to proszę bardzo, z tej samej stajni: UB802 oferuje 2 kanały mikrofonowe z fantomem, a jako bonus dwa dodatkowe wejścia liniowe, korekcję i funkcje miniaturowego miksera. I to wszystko za te same pieniądze co szajsowaty MIC100. Oczywiście mniej szumi....
To jest moja wypowiedz z przed miesiaca odnosnie UB 802
Panowie, moze was zszokuje co teraz napisze, .. hmm. a moze nie ?
nie dalej Jak przedwczoraj w studio w gronie kilku muzykow porownywalismy dwa miksery . A teraz Uwaga !!! jakie : MACKIE 1402-VLZ-PRO ( 2000 zl) ktorego pre-ampy sa naprawde dobre VS. i tutaj mocno sie trzymajcie , BEHRINGER UB 802 ( 250 zł) , nagrania dokonalismy uzywajac do tego dwoch AKG C3000 B , wpietych bezposrednio w miksery , bez kompresji,sygnał nagrywany był na MOTU 2408 MK2 . ( wokal ) potem gitara akustyczna . WYNIK !: Pewni tego ze usłuszymy dramatyczną roznice w jakosci nagranego sygnały przezylismy szok .. Słyszalnych roznic PRAKTYCZNIE NIE BYŁO ..... ! zeby było smieszniej zamienilismy mikrofony gdyz myslelismy ze jeden ten wpiety w MACKIE , musi byc zepsuty , wynik był taki sam, Roznicy praktycznie nie było, a to co było raczej Ciezko nazwac roznicami , to były raczej ..... nawet nie niuanse ... ! wnioski mozecie sami wyciagnac .
To jest moja wypowiedz z przed miesiaca odnosnie UB 802
Panowie, moze was zszokuje co teraz napisze, .. hmm. a moze nie ?
nie dalej Jak przedwczoraj w studio w gronie kilku muzykow porownywalismy dwa miksery . A teraz Uwaga !!! jakie : MACKIE 1402-VLZ-PRO ( 2000 zl) ktorego pre-ampy sa naprawde dobre VS. i tutaj mocno sie trzymajcie , BEHRINGER UB 802 ( 250 zł) , nagrania dokonalismy uzywajac do tego dwoch AKG C3000 B , wpietych bezposrednio w miksery , bez kompresji,sygnał nagrywany był na MOTU 2408 MK2 . ( wokal ) potem gitara akustyczna . WYNIK !: Pewni tego ze usłuszymy dramatyczną roznice w jakosci nagranego sygnały przezylismy szok .. Słyszalnych roznic PRAKTYCZNIE NIE BYŁO ..... ! zeby było smieszniej zamienilismy mikrofony gdyz myslelismy ze jeden ten wpiety w MACKIE , musi byc zepsuty , wynik był taki sam, Roznicy praktycznie nie było, a to co było raczej Ciezko nazwac roznicami , to były raczej ..... nawet nie niuanse ... ! wnioski mozecie sami wyciagnac .
-
Re: Behringer MIC 100
Nie kupuj Behringer MIC 100 to badziew jakich mało szumy i nic pozatym, po wciśnieciu - 20 db możan cos usłyszeć - po prosty tragedia
Coś tam sobie wesoło Grzebię
...Nie kupuj Behringer MIC 100 to badziew jakich mało szumy i nic pozatym, po wciśnieciu - 20 db możan cos usłyszeć - po prosty tragedia...
..............
kupiłem mic100 za 100zł.
Jestem zaskoczony. Przeprowadziłem testy; mikrofon MXL770 i miksery z phantomem :
-Soundcraft compact4
-Soundcraft spirit folio16
-Behringer ub802
-Behringer ub1002
-Ozone( klawiatura Midi wyposażona w kartę dźwiękową i preamp mikrofonowy z phantom)
-Phonic mm1002
-Behringer mic100
otóż, najmniejsze szumy, przy tym samym sygnale wyjściowym-użytecznym
ma preamp Behringer Mic100.(natomiast przy bardzo dużym wzmocnieniu, którego właściwie się nie stosuje, MIC100 niestety szumi tylko ciszej od Phonic MM1002.
Zaskoczyły mnie miksery Behringer Ub802 i UB1002, które ani brzmieniem ani poziomem szumów nie ustępują Soundcrat'owi( w Behringerach nieco trzeszczą suwaki przy przesuwaniu, zapewne zebrał się kurz przez wiele lat)
..............
kupiłem mic100 za 100zł.
Jestem zaskoczony. Przeprowadziłem testy; mikrofon MXL770 i miksery z phantomem :
-Soundcraft compact4
-Soundcraft spirit folio16
-Behringer ub802
-Behringer ub1002
-Ozone( klawiatura Midi wyposażona w kartę dźwiękową i preamp mikrofonowy z phantom)
-Phonic mm1002
-Behringer mic100
otóż, najmniejsze szumy, przy tym samym sygnale wyjściowym-użytecznym
ma preamp Behringer Mic100.(natomiast przy bardzo dużym wzmocnieniu, którego właściwie się nie stosuje, MIC100 niestety szumi tylko ciszej od Phonic MM1002.
Zaskoczyły mnie miksery Behringer Ub802 i UB1002, które ani brzmieniem ani poziomem szumów nie ustępują Soundcrat'owi( w Behringerach nieco trzeszczą suwaki przy przesuwaniu, zapewne zebrał się kurz przez wiele lat)
Interesuję się elektroniką muzyczną. Projektuję i konstruuję proste syntezatory i przystawki modyfikujące dźwięk.
nie miałeś dbx którego kopią jest behringer
szumi nieco mniej
ale osobiście - i tak do dziadostwo
szumi nieco mniej
ale osobiście - i tak do dziadostwo
...nie miałeś dbx którego kopią jest behringer
szumi nieco mniej
ale osobiście - i tak do dziadostwo...
..........
Słyszałem, że jest duży rozrzut jakościowy pomiędzy MIC100,
może trafiłem na lepszy egzemplarz?
Spróbuje znaleźć w necie schemat ideowy i zobaczę gdzie ta lampa 12ax7 jest.
Jeżeli nie na wejściu, to jaki jest jej sens , chyba tylko dla wrażenia.
Zamiennikiem 12ax7 jest bodajże ECC83, niby lepsza(?).
W piwnicy mam parę sztuk to poeksperymentuję.
( natomiast żadnego ciepa w brzmieniu nie słyszę, brzmienie jest nawet ciut bardziej szorstkie niż w Soundcrafcie compact4)
MIC 100 to nie cud, ale też nie totalna klapa.(ot,budżetówka dla amatora)
szumi nieco mniej
ale osobiście - i tak do dziadostwo...
..........
Słyszałem, że jest duży rozrzut jakościowy pomiędzy MIC100,
może trafiłem na lepszy egzemplarz?
Spróbuje znaleźć w necie schemat ideowy i zobaczę gdzie ta lampa 12ax7 jest.
Jeżeli nie na wejściu, to jaki jest jej sens , chyba tylko dla wrażenia.
Zamiennikiem 12ax7 jest bodajże ECC83, niby lepsza(?).
W piwnicy mam parę sztuk to poeksperymentuję.
( natomiast żadnego ciepa w brzmieniu nie słyszę, brzmienie jest nawet ciut bardziej szorstkie niż w Soundcrafcie compact4)
MIC 100 to nie cud, ale też nie totalna klapa.(ot,budżetówka dla amatora)
Interesuję się elektroniką muzyczną. Projektuję i konstruuję proste syntezatory i przystawki modyfikujące dźwięk.
tam są problemem (podobnie jak w pierwowzorze - przepraszam nie DBX a ART) potencjometry
zbyt czułe i bardzo niedokładne
najlepszym wyjściem jest pozbycie się tego
lampa to pic
lampa to pic
...tam są problemem (podobnie jak w pierwowzorze - przepraszam nie DBX a ART) potencjometry
lampa to pic...
..........
dobrze poprzednio napisałeś, jest preamp DBX mini-pre,
który wygląda prawie tak samo jak MIC100,
tylko nie ma limitera.
http://cdns3.gear4music.com/media/6/6686/1200/preview.jpg
Nie mogę znaleźć schematu mic100, ale myślę, że lampa jest na wejściu
a w związku z tym mic 100 może być ciekawym przedwzmacniaczem do gitary.
Sygnał z gitary jest wysoki, czyli gain w mic 100 ustawiony na minimum
a co za tym idzie problem szumów nie będzie miał znaczenia.
Wejscie jest wysoko-oporowe jak to przy lampie. W najblizszym wolnym czasie popróbuję z gitarami, jak to chodzi.
lampa to pic...
..........
dobrze poprzednio napisałeś, jest preamp DBX mini-pre,
który wygląda prawie tak samo jak MIC100,
tylko nie ma limitera.
http://cdns3.gear4music.com/media/6/6686/1200/preview.jpg
Nie mogę znaleźć schematu mic100, ale myślę, że lampa jest na wejściu
a w związku z tym mic 100 może być ciekawym przedwzmacniaczem do gitary.
Sygnał z gitary jest wysoki, czyli gain w mic 100 ustawiony na minimum
a co za tym idzie problem szumów nie będzie miał znaczenia.
Wejscie jest wysoko-oporowe jak to przy lampie. W najblizszym wolnym czasie popróbuję z gitarami, jak to chodzi.
myślę, że lampa jest na wejściu
Żle myślisz.
http://obrazki.elektroda.pl/9732840900_1438894613.jpg
[addsig]
...myślę, że lampa jest na wejściu
Żle myślisz.
http://obrazki.elektroda.pl/9732840900_1438894613.jpg...
......
Dzięki.
Myślę, że układ wejściowy w MIC200 jest taki sam jak w MIC100.
Przeanalizowałem schemat. Faktycznie ta lampa to pic.
Zainstalowanie tej lampy podejrzewam ma na celu uzyskanie nieco innej charakterystyki dynamicznej niż tranzystor.
(gdy następuje nasycenie lampy uzyskuje się ten charakterystyczny dźwiek. Tylko komu to potrzebne?)
Żle myślisz.
http://obrazki.elektroda.pl/9732840900_1438894613.jpg...
......
Dzięki.
Myślę, że układ wejściowy w MIC200 jest taki sam jak w MIC100.
Przeanalizowałem schemat. Faktycznie ta lampa to pic.
Zainstalowanie tej lampy podejrzewam ma na celu uzyskanie nieco innej charakterystyki dynamicznej niż tranzystor.
(gdy następuje nasycenie lampy uzyskuje się ten charakterystyczny dźwiek. Tylko komu to potrzebne?)