Witam
Potrzebuje porady, jakie słuchawki wybrać do domowego studia, muszą być zamknięte, jak najbardziej neutralne, analityczne.
Głównie pracuje na monitorach, ale potrzebuje od czasu do czasu izolacji od otoczenia.
Na słuchawkach pracuje w daw z wtyczkami VST, rejestruje gitarę oraz wokale męskie i żeńskie.
Zależy mi na jak najwierniejszym odwzorowaniu dźwięku, ma być monitorowo, analitycznie.
Natomiast cena, najlepiej jak najtaniej. Z ciekawości zamówiłem superluxy hd669, przegrały może z 5h, więc jeszcze się nie ułożyły, natomiast co mnie ubodło to wycofana średnica, wokale gubią się w natłoku instrumentów, bas przykrywa całość, do tego kujące wysokie tony, jak żyletki.
I teraz pytanie, luxy będę zwracał. Znalazłem od nich jeszcze taki wynalazek jak hd662f, czy będzie lepiej, czy to podobna półka co hd669.
Jeżeli nie to poszukam czegoś z wyższej półki, powiedzmy że mogę wydać do 700 zł, ale szczerze wolałbym mniej. Najlepiej 200-300 zł.
I teraz co wybrać do ww zastosowań, bez mankamentów hd669:
-Superlux hd662f(120zł)
-Shure srh440(290zł)
-Reloop SPH1(rebrand HM5)(370zł)
Czy może dalej:
-Shure srh840(470zł)
Proszę o propozycje innych modeli.
Tyle przychodzi mi do głowy, czy może ktoś coś polecić, podpowiedzieć.
Dodam, że ograniczam się cenowo więc cudów nie oczekuje, ważny jest dla mnie przelicznik jakości do ceny.
Pozdrawiam
Słuchawki do domowego studia, tracking gitary, wokale, produkcja
- macandroll
Re: Słuchawki do domowego studia, tracking gitary, wokale, produkcja
BEYERDYNAMIC DT 150- są zamknięte, analityczne, bardzo dobry bas, ale który nie przytłacza góry.
Moim zdaniem trudno o coś lepszego w rozsądnych pieniądzach.
Mam używam.
Muzyk, gitarzysta
sprawdź te AUDIO-TECHNICA ATH-M50X. mam i to bardzo dobre słuchawki, wszystko w nich jest na miejscu
www.psychologium.net
ja używam m.in. tanich akg k44 do wszystkiego od ponad 15lat - polecam przekonać sie ''na własnych uszach'' jak to gra