Witam.
Mam problem ze swoim m-audio. Tydzień temu było wszystko ok, ładnie się synchronizował z komputerem wszystko działało, do momentu gdy w koputerze z win10 niie wyskoczyło mi okienko z jakąś śmieszną aktualizacją, po aktualizacji interface jakby się zaciął. Dioda nie mruga, święci ciągiem, a komputer go nie widzi. Wielokrotnie włączałem go i wyłączałem bezskutecznie, za każdym razem po włączeniu dioda świeci ciągiem, a przecież podczas synchronizacji powinna mrugac. Byłbym bardzo wdzięczny za jakąś rade od osoby która kiedykolwiek miała styczność z tego typu przypadkiem, na stronie producenta ani wzmianki o czymś takim.
M-Audio Profire 2626
Re: M-Audio Profire 2626
Uroki Windows 10
...w zeszłym tygodniu przyszlajał się duży patch z Microsfta, który po zainstalowaniu rozwalił mi kompletnie konfigurację środowiska Cubase. Aplikacja nie widział żadnych ustawień, ale również po ponownym skonfigurowaniu środowiska nie była w stanie go zapamiętać. Męczyłem się z tym pół niedzieli i w pewnym momencie wszystko wróciło do normy...dlaczego? Nie mam pojęcia... nagle Cubase zaczął ponownie widzieć pliki konfiguracyjne... numer patcha to KB3140743, który jak wynika z opisu poprawia m.in. audio quality 

Problem z tym, że dioda od zasilania powinna mrugać gdy nie jest podłączony do kopmpa, próbowałem na drugim kompie z win7 i tekże lipa nie działą sterowniki kilka razy przeinstalowywałem, mam drugi taki sam interface, działa normalnie, nie wiem o co chodzi za tydzień nagrywam, a tu takie bagno się zrobiło. ;(
...Problem z tym, że dioda od zasilania powinna mrugać gdy nie jest podłączony do kopmpa, próbowałem na drugim kompie z win7 i tekże lipa nie działą sterowniki kilka razy przeinstalowywałem, mam drugi taki sam interface, działa normalnie, nie wiem o co chodzi za tydzień nagrywam, a tu takie bagno się zrobiło. ;(...
Nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości. Podobnie zachowywały się M-Audio po awarii. Sprawdziłbym jeszcze na jednym kompie, jak nie pójdzie, to niestety.
Nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości. Podobnie zachowywały się M-Audio po awarii. Sprawdziłbym jeszcze na jednym kompie, jak nie pójdzie, to niestety.
Sprawdź na innym kablu firewire i upewnij się że nie wsadziłeś wtyczki do góry nogami(wtedy uwalisz interfejs firewire w karcie) - niestety to złącze na to pozwala bo nie jest zbyt dokładne