Cześć wszystkim,
Mam w planach kupić sobie zestaw do odsłuchu/mixu/masteringu. Z racji tego że nie mam jak zadaptować pomieszczenia w którym aktualnie
mieszkam i kupowanie monitorów mija się z celem, mam zamiar zainwestować w słuchawki + wzmacniacz.
Oczywiście zdaje sobie sprawę że dobór słuchawek to kwestia wysoce indywidualna, ale jednak chciałbym uściślić przedział poszukiwań,
żeby zaoszczędzić czasu, a i również dostać sprzęt w bardzo dobrym stosunku jakość/cena.
Chciałbym zmieścić się z całym sprzętem w granicach 3500-3700zł, górny próg nieprzekraczalności wynosi 4000zł.
Po pierwsze wzmacniacz. Oczywiście z racji tego że będzie to sprzęt służący do realizacji dźwięku chciałbym aby był on jak najbardziej płaski.
Przeglądając fora natknąłem się na pozytywne opinie na temat tych wzmacniaczy:
Lake People G109-S
Korg DS-DAC-100
Fostex HP-A4
Jeżeli chodzi o sam wzmacniacz to nie przeszkadza mi to że miałby swój własny DAC ze względu na to iż chciałbym pominąć stockową
zintegrowaną kartę dźwiękową w PC.
Druga sprawa to słuchawki. Analogicznie szukam brzmiących jak najbardziej płasko, tutaj dochodzi również kwestia solidności
konstrukcji. Jedyne polecane na które się natknąłem to:
Beyerdynamic T70
HiFiMan HE-400
Shure SRH1840
AKG K712 Pro
Prosiłbym bardzo o konkretne odpowiedzi oraz opinie na temat podanych przeze mnie modeli. Proszę również o wasze propozycje mieszczące
się oczywiście w granicy 4000zł (słuchawki + wzmacniacz), fajnie byłoby gdyby zachować jakąś przejrzystość czyli nie wklejać linków do 10 modeli,
tylko raczej zostać przy 2-3 propozycjach zestawów.
Z góry bardzo dziękuje za wszystkie konstruktywne odpowiedzi :)