M-Audio Fast Track Ultra 8R

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
jr91
M-Audio Fast Track Ultra 8R

Post autor: jr91 » piątek 30 paź 2015, 14:20

Witam wszystkich.

Chcialem zapytac o opinie interfejsu, jak w temacie. Otoz od dluzszego czasu, nosze sie z zamiarem zmiany swojego alesis io14 FireWire, na cos nie-FireWire - generalnie mam z tym sporo problemow. Mam mozliwosc kupna fast tracka , w cenie 200 euro (okolo 800PLN). Pytanie moje jest, a w zasadzie sa :

1) czy warto?
2) czy moze cos innego w tej cenie ?(ta kwota, to raczej gorna granica)
3) do nagrywania uzywam pc ta i znowu - moze lepiej poszukac czegos pod pci/pci-e?

Ponizej opis tego , czego oczekuje i co robie :

Nagrywam tylko gitary - elektryczne akustyczne i wokal. Posiadam odpowiednie mikrofony - shure sm 58, pojemnik akg perception, kilka mikrofonow do wokalu, raczej sprzety budzetowe - akg m50 dla przykladu.
Perkusje i inne i strumenty to juz midi/lub jakis soft. Pcet, to intel qx9770 8gb ramu, daje ciagle rade sonarem. Wwzna sprawa. Czesto robie sekcje rytmiczna najpierw, pozniej dogrywam gitary/ wokale , takze najlepiej, jak podklad sobie leci w sluchawkach, a ja mam siebie lub wokale nagrywane "na zywo" do kolejnego tracka. Stad tez istptna sprawa - cos z mala latencja przy takiej konfiguracji.

Z gory dziekuje za pomoc.

ODPOWIEDZ