Witam! Posiadam Korga Monotribe, którego chciałbym synchronozować z Interface Audio. Z interfejsu MIDI OUT sygnał ma wchodzić do Korga- wejście mały JACK 3,5" Chodzi mi tylko o Clocka. Czy ktoś może wie, albo może mi rozrysować schemat, gdzie i jak zlutowac to do kupy, żeby grało wszystko ?? z Góry dziękki. Pozdrawiam
Kabel MIDI dla Korg Monotribe
Re: Kabel MIDI dla Korg Monotribe
...Witam! Posiadam Korga Monotribe, którego chciałbym synchronozować z Interface Audio. Z interfejsu MIDI OUT sygnał ma
wchodzić do Korga- wejście mały JACK 3,5" Chodzi mi tylko o Clocka. Czy ktoś może wie, albo może mi rozrysować schemat,
gdzie i jak zlutowac to do kupy, żeby grało wszystko ? z Góry dziękki. Pozdrawiam ...
Nie ma takiego kabla, który zamieni Ci cyfrowy sygnał midi na audio. Wejście sync w monotribe rozpoznaje sygnał audio. Jeśli
koniecznie chcesz to synchronizować z wyjścia midi interafce'u to potrzebujesz specjalny konwerter. Jeśli Twój inetface ma więcej
niż jedno wyjście audio to możesz wysłać do korga sygnał sync w postaci np. metronomu i masz synchronizację korga z DAW.
wchodzić do Korga- wejście mały JACK 3,5" Chodzi mi tylko o Clocka. Czy ktoś może wie, albo może mi rozrysować schemat,
gdzie i jak zlutowac to do kupy, żeby grało wszystko ? z Góry dziękki. Pozdrawiam ...
Nie ma takiego kabla, który zamieni Ci cyfrowy sygnał midi na audio. Wejście sync w monotribe rozpoznaje sygnał audio. Jeśli
koniecznie chcesz to synchronizować z wyjścia midi interafce'u to potrzebujesz specjalny konwerter. Jeśli Twój inetface ma więcej
niż jedno wyjście audio to możesz wysłać do korga sygnał sync w postaci np. metronomu i masz synchronizację korga z DAW.
...Kolego czytasz uważnie?
Pytający nic nie chce zamieniać na audio tylko chce zsynchronizować korga który wyjście synchronizacji posiada w formie mini jacka z innym sprzętem poprzez midi
Nie jego wina że korg zrobił jakieś debilne połączenia
Popatrz tu:
link1
link2
link3…
Tak, staram się czytać uważnie. Wg mojej wiedzy wejście SYNC w korgu nie odbiera kominikatów midi tylko audio:
https://www.youtube.com/watch?v=jSSl__GU4Go
ta aplikacja generuje prosty puls audio
więc jeśli chce synchronizować to przez midi to musi zorganizować sobie konwerter, - Twoje linki chyba tego dotyczą.
więc zasadniczo się zgadzamy:)
Pytający nic nie chce zamieniać na audio tylko chce zsynchronizować korga który wyjście synchronizacji posiada w formie mini jacka z innym sprzętem poprzez midi
Nie jego wina że korg zrobił jakieś debilne połączenia
Popatrz tu:
link1
link2
link3…
Tak, staram się czytać uważnie. Wg mojej wiedzy wejście SYNC w korgu nie odbiera kominikatów midi tylko audio:
https://www.youtube.com/watch?v=jSSl__GU4Go
ta aplikacja generuje prosty puls audio
więc jeśli chce synchronizować to przez midi to musi zorganizować sobie konwerter, - Twoje linki chyba tego dotyczą.
więc zasadniczo się zgadzamy:)
W sumie tak
Ot czysty analog

Ot czysty analog