Trzaski

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
k_skinny
Trzaski

Post autor: k_skinny » sobota 13 cze 2015, 21:55

Cześć. Mam problem otóż gdy odtwarzam kawałki na youtube w niektórych słychać trzaski
zawsze w tym samym momencie, w windows media player tak samo. W moich utworach tego nie
ma a jak już to włączenie i wyłączenie komputera pomaga albo ponowne zainstalowanie
programu.

Próbowałem zmieniać ASIO buffer size w Scalett MixControl i to nie rozwiązało kłopotu,
próbowałem też zmieniać ustawienia w ASIO off-line settings to niestety też nie
pomogło.

Czy trzaski na youtube się zdarzają i czy powinienem się tym martwić ?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Mu_
Kontakt:

Re: Trzaski

Post autor: Mu_ » niedziela 14 cze 2015, 18:16

Do youtube czy mediaplayera nie potrzeba żadnego ASIO! Nawet wyłączyłbym to cholerstwo. ASIO tylko do pracy w DAW - z powyłaczanymi wtedy youtubami i innymi brzęczydłami - chyba, że masz dwie karty dźwiękowe - wtedy integra pod system a interface pod DAW. U mnie ten patent działa świetnie. Co do trzasków w tym samym miejscu - może po prostu w tym miejscu w oryginale masz trzask i tyle?
Kompozytor. W pełni wyposażony użytkownik wyłącznie legalnego oprogramowania i bibliotek muzycznych.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 15 cze 2015, 17:49

A co ma ASIO do tego?nie jest nawet wykorzytywane....

Awatar użytkownika
PieTras!

Post autor: PieTras! » poniedziałek 15 cze 2015, 18:39

Upewnij się, że to nie kwestia przesterowania sygnału "gdzieś". Sam kiedyś straciłem dwie godziny na znalezienie przyczyny drobnych przesterowań (spowodowanych przez minimalne przypadkowe przesunięcie suwaka sumy w mixcontrol :) )

U mnie czasem YT trzeszczy, bo gryzie się właśnie ze Scarlettem 6i6. Podejrzewam, że dzieje się tak co któryś update Adobe Flasha. Męczę się 2tyg, miesiąc, po czym wychodzi update i wszystko jest ok przez kilka miesięcy. I tak w kółko. "Za rękę nie złapałem" flasha, ale jestem w trakcie szukania błędu z technicznymi Focusrita...
U Ciebie raczej będzie to coś innego, skoro piszesz, że zawsze pojawia się to w tym samym miejscu. 

Klawisze, kompozycja, produkcja... :)

ODPOWIEDZ