Behringer C-1 + Xenyx 302 USB
Witam. Posiadam sprzęt Behringer C-1 + xenyx 302 USB, lecz od początku używania tego miksera są straszne szumy w tle, podczas nagrywania dźwięku. Posiadam także Pop Filter. Oglądałem dużo różnych recenzji tego mikrofonu i z tego co widziałem w żadnej z nich nie było takich szumów. Czyżby ten mikser był za słaby bądź źle ustawiony?
Re: Behringer C-1 + Xenyx 302 USB
...Witam. Posiadam sprzęt Behringer C-1 + xenyx 302 USB, lecz od początku używania tego miksera są straszne szumy w tle, podczas nagrywania dźwięku. Posiadam także Pop Filter. Oglądałem dużo różnych recenzji tego mikrofonu i z tego co widziałem w żadnej z nich nie było takich szumów. Czyżby ten mikser był za słaby bądź źle ustawiony? ...
Czar pryska jak się podłączy sprzęt firmy B. . Tak ten mikserek to szumofon. Jak dasz próbkę nagrania to powiemy Ci czy ten szum jest naturalny czy nie.
http://www44.zippyshare.com/v/8GPqGLyK/file.html
Proszę :)
Nie pamiętam dokładnie ale jeden z tych mikserków może mieć phantoma +15V
Ten Xenyx jest też interfejsem audio?czy tylko mikserkiem?
Ten Xenyx jest też interfejsem audio?czy tylko mikserkiem?
Szczerze? Nie wiem. Połączenie wygląda tak: Mikrofon do miksera a mikser do usb.
Tak to chyba ten model z phantomem +15V
Bo jest to mikser z interfejsem audio.
Bo jest to mikser z interfejsem audio.
Czyli ma to oznaczać, że nie da się nic zrobić z tymi szumami tylko kupić inny mikser? :/
A masz Gain podkrecony na więcej niż 70%?
Możliwe że jak sygnał jest słaby a preamp mocno podkrecony to słyszysz pracę urządzenia czyli ten szum
Ile masz napisane na phantomie? Sprawdź jak jest +48 to nie phantom jest winny.Ale jestem na 90% pewien że ten model ma phantoma +15
Miksere nie kupuj bo w tej cenie lepszego miksera nie kupisz.Jak bym był w 100% pewien że phantom jest winny to polecił bym ci kupić interfejs audio.W podobnej cenie możesz kupić Behringera u-phorie um2 który ma phantoma +48 i możesz tam podłączyć z 2 instrumenty jednocześnie.
Sam kiedyś myślałem o tym mikserku ale zrezygnowałem przez tego phantoma
Ktoś kiedyś miał problem z tym mikserem i tym samym mikrofonem.Nagrywał za cicho.
Ja polecił bym ci interfejs z phantomem 48 ewentualnie przedwzmacniacz mikrofonowy ale jestem pewien w 90% s nie 100% że to ten model.Więc wszystko sprawdź.
Możliwe że jak sygnał jest słaby a preamp mocno podkrecony to słyszysz pracę urządzenia czyli ten szum
Ile masz napisane na phantomie? Sprawdź jak jest +48 to nie phantom jest winny.Ale jestem na 90% pewien że ten model ma phantoma +15
Miksere nie kupuj bo w tej cenie lepszego miksera nie kupisz.Jak bym był w 100% pewien że phantom jest winny to polecił bym ci kupić interfejs audio.W podobnej cenie możesz kupić Behringera u-phorie um2 który ma phantoma +48 i możesz tam podłączyć z 2 instrumenty jednocześnie.
Sam kiedyś myślałem o tym mikserku ale zrezygnowałem przez tego phantoma
Ktoś kiedyś miał problem z tym mikserem i tym samym mikrofonem.Nagrywał za cicho.
Ja polecił bym ci interfejs z phantomem 48 ewentualnie przedwzmacniacz mikrofonowy ale jestem pewien w 90% s nie 100% że to ten model.Więc wszystko sprawdź.
Powiem tak: nie znam się w sumie na mikserach.
Pudełko wyrzuciłem i szukam tego phantoma, ale jedynie przy "main mix" pisze że full podkręcenia to 15 więc nie wiem. a z tyłu napis przy gniazdku "5VDC 500 mA".
Pudełko wyrzuciłem i szukam tego phantoma, ale jedynie przy "main mix" pisze że full podkręcenia to 15 więc nie wiem. a z tyłu napis przy gniazdku "5VDC 500 mA".
Zasilanie phantom to przełącznik on/off(przynajmniej u mnie tak jest) piszę +15V?