Problem ze strzelającym głośnikiem wysokotonowym

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
rodis
Problem ze strzelającym głośnikiem wysokotonowym

Post autor: rodis » piątek 20 lut 2015, 14:14

Witam,

Posiadam aktywne monitory KRK RP8, od pewnego czasu mam problem z jednym z nich,
podczas wyłączania strzela mi glośnik wysokotonowy. Jak tak dalej pójdzie to pewnie
niedługo wysiądzie. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? I jak to ewentualnie
naprawić?

Dziękuję pozdrawiam

P.S Nie wiem dlaczego temat jest tak nieczytelny, jeśli można by poprawić to bym bardzo
prosił "Problem ze strzelającym głośnikiem wysokotonowym"

Zbynia

Re: Problem ze strzelającym głośnikiem wysokotonowym

Post autor: Zbynia » piątek 20 lut 2015, 16:58

Pisz do producenta - problem może być z filtrowaniem zasilania dla przykładu

Ja swoich(akurat nie krk) od lat nie wyłączam - zwyczajnie nie chce mi się sięgać do wyłączników

fallworm

Post autor: fallworm » piątek 20 lut 2015, 23:30

...Pisz do producenta - problem może być z filtrowaniem zasilania dla przykładu

Ja swoich(akurat nie krk) od lat nie wyłączam - zwyczajnie nie chce mi się sięgać do wyłączników...

Popieram całość wypowiedzi, ja ostatnio swoje pary wyłączałem podczas przeprowadzki - 4 lata temu.

Awatar użytkownika
Arkana_Flow

Post autor: Arkana_Flow » sobota 21 lut 2015, 00:08

...
...Pisz do producenta - problem może być z filtrowaniem zasilania dla przykładu

Ja swoich(akurat nie krk) od lat nie wyłączam - zwyczajnie nie chce mi się sięgać do wyłączników...

Popieram całość wypowiedzi, ja ostatnio swoje pary wyłączałem podczas przeprowadzki - 4 lata temu....

no ale przecież jak wyłączacie i włączacie kompa to jest groźne 'jeb' w głośnikach, czyż nie? czy kompa też nie wyłączacie ;)

Muzyką zajmuję się od 2003 roku. Zaczynałem jako raper. Obecnie wchodzę w świat producenski. Pracuję z samplami (głównie na Akai MPC) jak i z żywymi instrumentami. Studiuję produkcję muzyczną na uczelni w Edynburgu, Szkocji.

rodis

Post autor: rodis » sobota 21 lut 2015, 13:11

.........Pisz do producenta - problem może być z filtrowaniem zasilania dla przykładu Ja swoich(akurat nie krk) od lat nie wyłączam - zwyczajnie nie chce mi się sięgać do wyłączników...  Popieram całość wypowiedzi, ja ostatnio swoje pary wyłączałem podczas przeprowadzki - 4 lata temu.... 

no ale przecież jak wyłączacie i włączacie kompa to jest groźne 'jeb' w głośnikach, czyż nie? czy kompa też nie wyłączacie ;)...

Ja za każdym razem daje 0db potem je wyłączam i dopiero kompa więc u mnie te "jeb" nie występuje. Nie mam już na nie gwarancji więc nie wiem czy producent coś poradzi, do nich na pewno nie wyśle bo mnie pewnie policzą jak za nowy :)

Awatar użytkownika
Arkana_Flow

Post autor: Arkana_Flow » sobota 21 lut 2015, 14:46

............Pisz do producenta - problem może być z filtrowaniem zasilania dla przykładu Ja swoich(akurat nie krk) od lat nie wyłączam - zwyczajnie nie chce mi się sięgać do wyłączników...  Popieram całość wypowiedzi, ja ostatnio swoje pary wyłączałem podczas przeprowadzki - 4 lata temu.... 

no ale przecież jak wyłączacie i włączacie kompa to jest groźne 'jeb' w głośnikach, czyż nie? czy kompa też nie wyłączacie ;)...

Ja za każdym razem daje 0db potem je wyłączam i dopiero kompa więc u mnie te "jeb" nie występuje. Nie mam już na nie gwarancji więc nie wiem czy producent coś poradzi, do nich na pewno nie wyśle bo mnie pewnie policzą jak za nowy :)...

Do Zbyni pisałem i Fallworma, ale faktycznie może jak w mikserze się ściszy to nie ma pyknięć xD Ja za to wyłączam głośniki, ale mikser u mnie włączony 24/h bo nie ma pstryczka, a pod stół nie chcę mi się schylać xD

Wogóle to dużo tematów jest, gdzie ludzie piszą o problemach z Krk.. hm.. zastanawiające.. sam mam Krk Rokit 6 i jeden z nich do niedawna przez pare tygodni kopał prądem i dziwnie buczał, po czym przestał kopać prądem i buczeć.. nie buczał wogóle przez 2 tygodnie a teraz coś tam w nim gra lekko... dziwne bo podłączenia niby ok..  chyba coś trefne te KrK trochę..

Muzyką zajmuję się od 2003 roku. Zaczynałem jako raper. Obecnie wchodzę w świat producenski. Pracuję z samplami (głównie na Akai MPC) jak i z żywymi instrumentami. Studiuję produkcję muzyczną na uczelni w Edynburgu, Szkocji.

Awatar użytkownika
ceres1x

Post autor: ceres1x » sobota 21 lut 2015, 21:01

Arkana piszesz o RP6 G2 czy G3 ?
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

Awatar użytkownika
Arkana_Flow

Post autor: Arkana_Flow » sobota 21 lut 2015, 23:49

...Arkana piszesz o RP6 G2 czy G3 ?... 

O RPG2, why?

fallworm

Post autor: fallworm » niedziela 22 lut 2015, 00:46

...
no ale przecież jak wyłączacie i włączacie kompa to jest groźne 'jeb' w głośnikach, czyż nie? czy kompa też nie wyłączacie ;)
...

Nie Nie ma jakiegokolwiek jeb. Jak by tak było to chyba bym reklamował interfejs . Interfejs zewnętrzny też 24/h online.

Awatar użytkownika
ceres1x

Post autor: ceres1x » niedziela 22 lut 2015, 11:39

...
...Arkana piszesz o RP6 G2 czy G3 ?... 

O RPG2, why?
...

Bo w G3 podobno poprawili kilka rzeczy...

eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

ODPOWIEDZ