monitory studyjne do ok. 2600 zł

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Medianta
Re: monitory studyjne do ok. 2600 zł

Post autor: Medianta » czwartek 13 lut 2014, 15:36

...
...Jak tam MEGafon? Testowałeś już te nowe monitory? Też czekam na Twoją recenzję... 

Obie pary przyszly. Z grobsza posluchalem. Moze na weekend znajde wiecej czasu to poslucham w A/B. Zglosze sie jak bede gotowy. ...

Czekam z niecierpliwością na opinię. Ja coraz bardziej się przychylam ku JBL, ale w wersji 8" - LSR308

MEGafon

Post autor: MEGafon » piątek 14 lut 2014, 16:41

...
...
...Jak tam MEGafon? Testowałeś już te nowe monitory? Też czekam na Twoją recenzję... 

Obie pary przyszly. Z grobsza posluchalem. Moze na weekend znajde wiecej czasu to poslucham w A/B. Zglosze sie jak bede gotowy. ...

Czekam z niecierpliwością na opinię. Ja coraz bardziej się przychylam ku JBL, ale w wersji 8" - LSR308

To nie wiele Ci dadza moje uwagi, bo ja mam tylko malego JBLa. Rozciaganie wnioslow na duzego nic nie da, bo moze byc podobnie (tylko glebszy bas i wiecej pary) a moze byc tez inaczej. A poniewaz bez posluchania i porownania nie wiadomo to wartosc mojej oceny bedzie dla Ciebie zerowa.

Tak czy siak, idzie weekend i licze na to, ze bede mial czas na posluchanie w spokoju.

[addsig]
pozdrowienia
MEGafon

MEGafon

Post autor: MEGafon » niedziela 16 lut 2014, 21:55

Tak czy siak, idzie weekend i licze na to, ze bede mial czas na posluchanie w spokoju. ... 

Poniewaz zobigowalem sie do testu i relacji to czuje na osbie obowiazek zabrania glosu. Niestety relacja bedzie dzisiaj krotka - nie zrobilem nic. Po prostu nie mialem ani troche czasu. Nawet ani razu nie wlaczylem. Rozne obowiazki i terminy przekreslily moje plany. Sorry.

Poniewaz nie lubie robic polowicznych rzeczy to napisze moje wrazenia dopiero jak bede gotowy na 100% mimo, ze oczywiscie juz teraz mam pewne wrazenia. Prosze o cierpliwosc.

Pozdro

[addsig]
pozdrowienia
MEGafon

MEGafon

Post autor: MEGafon » poniedziałek 17 lut 2014, 13:01

To nie wiele Ci dadza moje uwagi, bo ja mam tylko malego JBLa. Rozciaganie wnioslow na duzego nic nie da, bo moze byc podobnie (tylko glebszy bas i wiecej pary) a moze byc tez inaczej. A poniewaz bez posluchania i porownania nie wiadomo to wartosc mojej oceny bedzie dla Ciebie zerowa.

Ja wprawdzie nie pomoge, ale poki co proponuje poczytac tutaj:

http://www.gearslutz.com/board/so-much-gear-so-little-time/906678-jbl-lsr305-adam-killers.html

[addsig]
pozdrowienia
MEGafon

Medianta

Post autor: Medianta » poniedziałek 17 lut 2014, 13:20

Ja wprawdzie nie pomoge, ale poki co proponuje poczytac tutaj:

http://www.gearslutz.com/board/so-much-gear-so-little-time/906678-jbl-lsr305-adam-killers.html

...

Czytałem ten temat ; ). Ale obecnie jestem zdecydowany na Eve sc205, tak na 90% : D.

Widziałem we wcześniejszych postach, że je polecasz, strasznie ciekawi mnie różnica między Eve a tymi Jbl'ami, jakbyś mógł coś napisać było by super.

MEGafon

Post autor: MEGafon » wtorek 18 lut 2014, 23:03

Czytałem ten temat ; ). Ale obecnie jestem zdecydowany na Eve sc205, tak na 90% : D.

Widziałem we wcześniejszych postach, że je polecasz, strasznie ciekawi mnie różnica między Eve a tymi Jbl'ami, jakbyś mógł coś napisać było by super.... 

Domyslam sie, ze to jest Twoj watek:

http://www.gearslutz.com/board/so-much-gear-so-little-time/904931-dynaudio-dbm50-vs-eve-audio-sc205.html

Powiem Ci tak - jesli, jak to sie mowi, srasz kasa to oczywiscie bierz SC205. Jesli jednak kasa sie liczy to ba bank przed kupnem bym porownal JBL 305 z SC205. Jeszem przekonany, ze wynik byl by zaskakujacy. 2000 zl roznicy to jednak kupa szmalu. Bedac na Twoim miejscu chcial bym po prostu wiedziec za co place wiecej.
[addsig]
pozdrowienia
MEGafon

Awatar użytkownika
Liftlitr

Post autor: Liftlitr » niedziela 11 sty 2015, 02:53

Witam,

nie będę tworzył nowego wątku, bo ten idealne pasuje do mojego pytania, dlatego pozwolę sobie odświeżyć temat.

Już prawie rok minął od ostatniego postu. Czy do tej pory pojawiło się coś nowego, godnego polecenia w cenie do 4000 zł za parę aktywnych monitorów ?

Dodam, że obecnie posiadam Alesis M1 620.

Odbiegając od tematu. Czy jest na terenie PL jakiś serwis Alesis ? Ostatnio zauważyłem, że guma (resor - tak to się nazywa ? :)) na niskotonowych głośnikach jest dosyć mocno popękana. Wygląda jakby sparciała. Do tego monitory zaczęły nierówno grać tj. jeden gra ciszej przy tych samych ustawieniach, a ponad to emituje większy szum.

Z góry dzięki, pozdrawiam,

FL

perfektsound

Post autor: perfektsound » niedziela 11 sty 2015, 11:45

...
Witam,

nie będę tworzył nowego wątku, bo ten idealne pasuje do mojego pytania, dlatego pozwolę sobie odświeżyć temat.
 Już prawie rok minął od ostatniego postu. Czy do tej pory pojawiło się coś nowego, godnego polecenia w cenie do 3000 zł za parę aktywnych monitorów ?

Może Equator D5? Zaraz mnie tu zjadą... ;)

Alternatywna muzyka elektorniczna.

Awatar użytkownika
ceres1x

Post autor: ceres1x » niedziela 11 sty 2015, 14:23

...Tak czy siak, idzie weekend i licze na to, ze bede mial czas na posluchanie w spokoju. ... 

Poniewaz zobigowalem sie do testu i relacji to czuje na osbie obowiazek zabrania glosu. Niestety relacja bedzie dzisiaj krotka - nie zrobilem nic. Po prostu nie mialem ani troche czasu. Nawet ani razu nie wlaczylem. Rozne obowiazki i terminy przekreslily moje plany. Sorry.
Poniewaz nie lubie robic polowicznych rzeczy to napisze moje wrazenia dopiero jak bede gotowy na 100% mimo, ze oczywiscie juz teraz mam pewne wrazenia. Prosze o cierpliwosc.
Pozdro
 ...

Megafon...

Prawie rok minal, moze jakies wnioski, skoro sie publicznie zadeklarowales ?
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika

Awatar użytkownika
Liftlitr

Post autor: Liftlitr » niedziela 11 sty 2015, 17:43

Przepraszam, że ponownie umieszczam ten post, ale za cholerę pod żadną przeglądarką nie mam możliwości edycji. W wcześniejszym wpisie wkradło się błąd w kwestii kwoty, chodziło mi o 3000zl a nie jak napisałem 4000zł.
Poniżej poprawiony post"
"
Już prawie rok minął od ostatniego postu. Czy do tej pory pojawiło się coś nowego, godnego polecenia w cenie do 3000 zł za parę aktywnych monitorów ?
Dodam, że obecnie posiadam Alesis M1 620.
Odbiegając od tematu. Czy jest na terenie PL jakiś serwis Alesis ? Ostatnio zauważyłem, że guma (resor - tak to się nazywa ? ) na niskotonowych głośnikach jest dosyć mocno popękana. Wygląda jakby sparciała. Do tego monitory zaczęły nierówno grać tj. jeden gra ciszej przy tych samych ustawieniach, a ponad to emituje większy szum.
Z góry dzięki, pozdrawiam,
LL
"

ODPOWIEDZ