Golden Age Pre-73 MKII - korzysta ktoś?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
pakamc
Golden Age Pre-73 MKII - korzysta ktoś?

Post autor: pakamc » piątek 12 gru 2014, 13:23

Cześć,

Panowie/Panie korzysta ktoś z tego preampu ?
Domyślnie planuje wzmocnić wokale RNB/POP/RAP oraz gitary basowe. Z tego co się zorientowałem to układ jest bardzo podobny do tych stosowanych w klasycznych sekcjach preampów Neve 1073 pre/eq,

Może ktoś jakieś próbki , opinie zaprezentować ?

Dzięki wielkie, pozdrawiam

fallworm

Re: Golden Age Pre-73 MKII - korzysta ktoś?

Post autor: fallworm » piątek 12 gru 2014, 14:34

...Cześć,

Panowie/Panie korzysta ktoś z tego preampu ?
Domyślnie planuje wzmocnić wokale RNB/POP/RAP oraz gitary basowe. Z tego co się zorientowałem to układ jest bardzo podobny do tych stosowanych w klasycznych sekcjach preampów Neve 1073 pre/eq,

Może ktoś jakieś próbki , opinie zaprezentować ?

Dzięki wielkie, pozdrawiam...

Ja "wzmacniam wokale" stosując do tego zewnętrzny hardware. Rejestrować ścieżki staram się jak najbardziej czysto, aby było w razie czego jakieś pole manewru. W sumie nie spodziewałbym się cudów, ale zawsze można kombinować.

U mnie w torach mikrofonowych są tylko channelstripy Spla na tranzystorach. Później jak już mam piękny poskładany "take" to jadę z tym przez lampy TL audio, excitery itd. Myśle, że efekt może być bardziej przewidywalny i lepiej planowany.

paul

Post autor: paul » sobota 13 gru 2014, 20:09

Ja korzystam z mk1. Swietny preamp. Jak znajde troche czasu to moze nagram probke basu.

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 15 gru 2014, 15:18

Miałem w rękach MK I. Jak dla mnie zbyt zamknięta, przytłumiona i przybrudzona góra. Wokalu bym nim nie chciał nagrywać. Ale osobiście nie jestem fanem takiego brzmienia, więc jeśli tego akurat szukasz, to czemu nie. Jeśli chodzi o resztę aspektów to nie wyróżniał się za bardzo ani na minus, ani na plus. Ot preamp.

pakamc

Post autor: pakamc » wtorek 16 gru 2014, 09:31

...Ja korzystam z mk1. Swietny preamp. Jak znajde troche czasu to moze nagram probke basu.

...Paul jak będziesz miał chwile to będe wdzięczny :)

Dzięki za info panowie

ODPOWIEDZ