Akai EiE Pro - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Rozmych
Akai EiE Pro - problem

Post autor: Rozmych » niedziela 21 wrz 2014, 00:30

Witam,

Zakupiłem nie dawno interfejs USB Akai EiE Pro i monitory Presonus Eris E4.5. Monitorki pięknie grają jako głośniczki komputerowe natomiast, gdy chce je odpalić w programie Ableton jest już gorzej. Program szaleje, zacina się i pokazuje mi, że istnieją tylko 2 wejścia i dwa wyjścia, gdy ja w moim interfejsie mam tych wejść i wyjść po 4.

Zorientowałem się, że gdy w panelu sterowania ustawiam, w zakładce odtwarzanie, interfejs Akai'a jako odtwarzacz domyślny i jako urządzenie nagrywające również domyślne, to na komputerze żadnego pliku audio nie mogę odsłuchać (nie da się kliknąć przycisku Play) a Ableton jak już powiedziałem szaleje i też żadnych sygnałów ani nie odbiera ani nie wysyła. Coś chyba nie poszło z płatka, tak jak to zostało przedstawione w quickstartowej instrukcji. Mam nadzieję, że mój start z tym interfejsem nie będzie aż taki wolny. Liczę na waszą pomoc forumowicze. Pamiętajcie, jestem świeżynką w tych sprawach (to mój pierwszy interfejs i pierwsze monitory). Z góry dzięki :)

PS. Całe nieporozumienie interfejsowe dzieje się na mojej stacjonarnej maszynie z Windowsem 7. Na laptopie z OS X'em wszystko pięknie działa nawet na sterownikach w wersji beta.

Rozmych

Re: Akai EiE Pro - problem

Post autor: Rozmych » czwartek 25 wrz 2014, 16:40

Pomóżcie plox.

fallworm

Re: Akai EiE Pro - problem

Post autor: fallworm » czwartek 25 wrz 2014, 20:41

Spróbuj uaktualnić sterowniki kontrolera USB płyty głównej.

Odłącz zintegrowaną kartę muzyczną w biosie.

Spróbuj w innym gnieździe USB - może to jedno jest w jakiś sposób niepełnosprawne.

ODPOWIEDZ