Witam,
Przymierzam się do kupna interface'u audio. Na sprzęt mam do 1500zł, a używał będę go głównie do nagrywania wokalu oraz produkcji beatów hip hopowych, a także dubstepu. To w zasadzie wszystko. Nie potrzebny mi kombajn z milionami wejść i wyjść. Miłoby było również gdyby sprzęt takowy odznaczał się niezłym wzmacniaczem słuchawkowym, bo mam w planach nabyć sennheisery hd650. Będę ich używał do produkcji swojej muzyki. Wiem, wiem... do odsłuchu służą monitory, ale niestety obecne warunki mieszkaniowe mi na to nie pozwalają, a jak wiadomo lepszy rydz niż nic, tak więc będę się musiał zadowolić słuchawkami. Przy czym ten amp słuchawkowy nie jest dla mnie niezbędnym minimum, jednakże miłoby było gdyby był w stanie napędzić wspomniane słuchawki. Na oku mam następujące interface'y:
- Tc elektronic konnekt 6
- Tc elektronic Impact Twin
- Focusrite Forte
Zasadniczo nie mam zbyt obszernej wiedzy na temat tego typu urządzeń. Do tej pory przez okres kilku miesięcy posiadałem Tc elektronic konnekt 8 i sobie chwaliłem. Przy czym wspomnieć należy, że przesiadałem się z SoundBlastera Audigy, tak więc porównania zbyt wielkiego nie miałem. :)
Ten konnekt 6 zdaje się być całkiem tani i spełniający moje wymagania, nie wiem tylko jak się ma w jego przypadku sprawa z wzmacniaczem słuchawkowym. O Impact Twin czytałem z kolei sporo pozytywnych opinii. Pytanie tylko brzmi czy jest to kompletnie inna seria czy może drzemią w nim podobne przetworniki i wzmacniacze jak w konnektach? Poza tym wiem, że ma on różne efekty, które można implementować do nagrywanego wokalu - coś takiego w ogóle nie jest mi potrzebne. No i na koniec ten Focusrite Forte... czytałem o tym sprzęcie wiele dobrego. Podobno posiada on wspaniałe jak na cenę wzmacniacze mikrofonowe i oferuje bardzo szczegółowy dźwięk. Ale czy napędzi HD650?
Co sądzicie o wymienionych wyżej sprzętach? A co wy byście polecili?
Dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam wszystkich :)