Roland Quad Capture x Cubase Problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
jackuback
Kontakt:
Roland Quad Capture x Cubase Problem

Post autor: jackuback » czwartek 03 lip 2014, 12:51

Witam,

2 tygodnie temu sprawiłem sobie interfejs Roland Quad Capture. Podłączyłem, zainstalowałem - wszystko gra. W cubase działałem sobie wszystko było ok, az do pewnego momentu kiedy odpaliłem go po raz kolejny. 
Dźwięk zaczyna przerywać po ok. 5 sekundach, następnie zanika pomimo że widze że sygnał wychodzi.

Również na wejściu pokazuje mi nieregularne wchodzenie sygnału. Zarejestrowałem to i brzmi to mniej więcej tak:

http://www50.zippyshare.com/v/43864726/file.html

Pobrałem Reapera i mam ten sam problem z rwaniem dźwięku, ale już sygnału wchodzącego nie ma.

W audacity wszystko jest w porządku -  mogę nagrywać bez problemu jak i spokojnie odsłuchiwać.

Może ktoś z Was ma pomysł jak z tym walczyć? To stało się z dnia na dzień i nic tam nie kombinowałem dlatego jeszcze bardziej mnie to dziwi (i coraz bardziej drażni). 

[addsig]

elmodagansta

Re: Roland Quad Capture x Cubase Problem

Post autor: elmodagansta » czwartek 03 lip 2014, 14:59

A jaka jest konfiguracja w Reaperze? W sensie ustawienia interface Rolanda? 

Może jakieś programy/sterowniki były instalowane/aktualizowane? Ja po zainstalowaniu skype miałem rewolucję z DAW.

...
Witam,

2 tygodnie temu sprawiłem sobie interfejs Roland Quad Capture. Podłączyłem, zainstalowałem - wszystko gra. W cubase działałem sobie wszystko było ok, az do pewnego momentu kiedy odpaliłem go po raz kolejny. 
Dźwięk zaczyna przerywać po ok. 5 sekundach, następnie zanika pomimo że widze że sygnał wychodzi.

Również na wejściu pokazuje mi nieregularne wchodzenie sygnału. Zarejestrowałem to i brzmi to mniej więcej tak:

http://www50.zippyshare.com/v/43864726/file.html

Pobrałem Reapera i mam ten sam problem z rwaniem dźwięku, ale już sygnału wchodzącego nie ma.

W audacity wszystko jest w porządku -  mogę nagrywać bez problemu jak i spokojnie odsłuchiwać.

Może ktoś z Was ma pomysł jak z tym walczyć? To stało się z dnia na dzień i nic tam nie kombinowałem dlatego jeszcze bardziej mnie to dziwi (i coraz bardziej drażni).  ...

Amator nagrywania wokalu i pudła w domu

ODPOWIEDZ