...
Jeśli masz zestaw 5.1 za 800zł to faktycznie zastanów się czy w ogole jest sens robić adaptację, bo oczywiście on zabrzmi znacznie lepiej niż teraz ale mimo wszystko jakość takiego zestawu jest mizerna, chyba że w przyszłości zamierzasz kupić coś z nieco wyższej półki, jeśli nie to kup po prostu gruby dywan i ciężke zasłony, wstaw ładną 3osobową kanapę i na początek taka "adaptacja akustyczna" wystarczy :)
Natomiast jeśli zamierzasz coś robić w tym kierunku to Isover PT80 jest pradowpodobnie najlepszą powszchnie znaną wełną do tego celu, zastanów się tylko czy będziesz w stanie sam wykonać estetycznie wyglądające panele i czy masz do tego miejsce i narzędzia no i czy faktycznie wyjdzie Cię to taniej niż tutaj:
http://allegro.pl/panele-absorbery-akustyczne-welna-mineralna-pt80-i4120764292.html
Aby dobrać ilość takich paneli musimy poznać wymiary Twojego pokoju, oczywiście pomiary były by przydatne, ale na sam początek podaj długości ścian i wysokość pomieszczenia. ...
z-5500 to nie są takie najtańsze pierdziawki...i nie wiem czy cos lepszego sie zbuduje do 2k- więc bez przesady.
Ehem czy wogóle patrzyleś na załączone linki?
Tam są zdjęcia pokoju i projekt- rzut od góry z wymiarami.
Zasłony mam na całą ścianę- blackouty wiec takie bardzo ciężkie.
Jest dywan, jest duża 4 osobowa sofa. Dojdzie jeszcze jakaś komódka i półki.
Mimo to, tak jak mówiłem jest duży pogłos- więc trzeba to jakoś zniwelować.
Ok skoro ten isover najlepszy to przeboleje te 80zł:)
no tylko taki panel faktycznie musi mieć 10cm grubości? to będzie strasznie duże.
Myślę że nawet kilka centymetrów takiej wełny, a już spokojnie 5, odizoluje od odbić od ściany.
Tutaj nie ma co sie zastanawiać:) trzeba sie za to zabrać i to zrobić:) Jakieś tam uzdolnienia manualne mam:) gorzej będzie z doborem ładnej szmatki bo takiego zmysłu aranżatorskiego nie mam