Interfejs audio
poszukuję najlepiej używanego interfejsu audio.
Byłem zadowolonym posiadaczem rewelacyjnego Focusrite Scarlett 2i2, ale nie starczał mi już a w oko wpadł mi Zoom R16.
Dobrze by było jakby urządzenie miało/było:
-kompatybilne z oprogramowaniem Cubase od wersji 4 w górę,
-wejście i wyjście MIDI (może nie musi ich mieć),
-opcje sterowania suwakami programu z urządzenia,
-możliwością wyodrębnienia ścieżek wprowadzanych z urządzenia na poszczególne kanały w programie,
-wyjście słuchawkowe na Jack 6.3 mm,
-2 wyjścia na monitory (lewy i prawy),
-najlepiej od 4 wejść (combo),
-zasilanie Phantom 48V,
-potencjometry gain,
-obowiązkowo złącze USB
Czy te rzeczy wejdą w jakieś urządzenie w budżecie max 1000 zł (najlepiej używane)? Co polecacie?
Dzięki za pomoc!
Re: Interfejs audio
...Witajcie,
poszukuję najlepiej używanego interfejsu audio.
Byłem zadowolonym posiadaczem rewelacyjnego Focusrite Scarlett 2i2, ale nie starczał mi już a w oko wpadł mi Zoom R16.
Dobrze by było jakby urządzenie miało/było:
-kompatybilne z oprogramowaniem Cubase od wersji 4 w górę,
-wejście i wyjście MIDI (może nie musi ich mieć),
-opcje sterowania suwakami programu z urządzenia,
-możliwością wyodrębnienia ścieżek wprowadzanych z urządzenia na poszczególne kanały w programie,
-wyjście słuchawkowe na Jack 6.3 mm,
-2 wyjścia na monitory (lewy i prawy),
-najlepiej od 4 wejść (combo),
-zasilanie Phantom 48V,
-potencjometry gain,
-obowiązkowo złącze USB
Czy te rzeczy wejdą w jakieś urządzenie w budżecie max 1000 zł (najlepiej używane)? Co polecacie?
Dzięki za pomoc!...
z tymi suwakami to bedzie ciezko....jesli bez midi sie obedzie to edirol m-16dx...nic innego mi do glowy nie przychodzi...
M-Audio Projectmix i/o ma wszystko czego potrzebujesz a nawet więcej - zmotoryzowane suwaki, 8 wejść mikrofonowych itd.
Ma dość marne preampy i jest już starym urządzeniem ale na pewno jest lepszym wyborem niż zoom r16, używane chodzą w okolicach 1000-1500zł (negocjuj) ale bardzo ciężko je trafić. Jest też podobne nieco lepsze urządzenie od TASCAMa, nazwy nie pamiętam, ale trafić jeszcze trudniej.
...
M-Audio Projectmix i/o ma wszystko czego potrzebujesz a nawet więcej - zmotoryzowane suwaki, 8 wejść mikrofonowych itd.
Ma dość marne preampy i jest już starym urządzeniem ale na pewno jest lepszym wyborem niż zoom r16, używane chodzą w okolicach 1000-1500zł (negocjuj) ale bardzo ciężko je trafić. Jest też podobne nieco lepsze urządzenie od TASCAMa, nazwy nie pamiętam, ale trafić jeszcze trudniej. ...
to z firewire jest
Inna opcja to kup jakiś sensowny interfejs audio (to czego potrzebujesz kupisz w granicach 400-600zł) a do tego dokup kontroler Behringer BCF2000, kupowanie sterownika takiego jak Zoom który nie ma zmotoryzowanych suwaków jest troche bez sensu, ciężko się na tym pracuje, w dodatku w zoomie te suwaki są bardzo krótkie, to jest przede wszystkim przenośny rejestrator a opcje interfejsu i kontrolera są jako dodatek.
...
Inna opcja to kup jakiś sensowny interfejs audio (to czego potrzebujesz kupisz w granicach 400-600zł) a do tego dokup kontroler Behringer BCF2000, kupowanie sterownika takiego jak Zoom który nie ma zmotoryzowanych suwaków jest troche bez sensu, ciężko się na tym pracuje, w dodatku w zoomie te suwaki są bardzo krótkie, to jest przede wszystkim przenośny rejestrator a opcje interfejsu i kontrolera są jako dodatek. ...
ten zoom nawet ciekawy jest...szkoda tylko ze nagrywa 44.1...
Ma dość marne preampy i jest już starym urządzeniem ale na pewno jest lepszym wyborem niż zoom r16, używane chodzą w okolicach 1000-1500zł (negocjuj) ale bardzo ciężko je trafić. Jest też podobne nieco lepsze urządzenie od TASCAMa, nazwy nie pamiętam, ale trafić jeszcze trudniej. ...
wielkie dzięki za pomoc!