Witajcie!
Poszukuję rackowego dobrze brzmiąceg interfejsu usb lub firewire, 8 mic/line in, z możliwością zapięcia phantom, który będzie miał po 2 porty ADAT In/Out żebym mógł zrobić wysyłkę na Yamahe 01v96v2 i z powrotem + 16 śladów ze stołu i to wszystko na komputer. Dodam, że posiadam wbudowaną kartę Yamaha MY 16 AT.
Pozdrawiam!
Proszę Was o pomoc bo już jakiś czas poszukuję i nic nie mogę sensownego znaleźć.
Interfejs audio z 2x ADAT in/out
Re: Interfejs audio z 2x ADAT in/out
...Audient ASP880
http://www.e-muzyk.pl/aktualnosci-wydarzenia/sprzet-studyjny-mainmenu-40/5111-audient-asp880-8-kanalowy-preamp-z-adat-8-kanalowy-preamp-z-przetwornikiem-ad-8-kanalowy-przedwzmacnaicz-mikrofonowy-asp-880-preamp
http://audient.com/products/asp880
pozdrawiam ...
Dzięki za szybką odpowiedź. Z tym że ja potrzebuję 2 pary portów ADAT tak aby móc z miksera wysłać przez interfejs do komputera 16 śladów. Brzmieniowo całkiem nieźle spisuje mi się Alesis io26 ale on ma 2x ADAT in i nie spełnia przez to moich wymogów. Natomiast testowałem jakiś czas temu M audio profire 2626 i tu było by wszystko ok gdyby nie fakt braku możliwośći regulacji gaina na wejściach line in. To powoduje że jestem trochę w kropce i nie mogę trafić na odpowiedi sprzęt.
...
Z tym że ja potrzebuję 2 pary portów ADAT tak aby móc z miksera wysłać przez interfejs do komputera 16 śladów.
...
Steinberg UR 824 ma 2 pary portów ADAT.
MOTU 828 Mk III Hybrid ?
albo
RME Fireface UFX
troszkę rozstrzał cenowy
Dzięki wszystkim za pomoc...
Rozeznam się w propozycjach i dam znać na co się zdecuduję.
Pozdrawiam!
Witam wszystkich!
Po przeanalizowaiu skłaniamcmój wybór skłania się raczej ku Steinberg UR 824.
Czy ktoś może ma jakieś zdanie o tym interfejsie???
Po przeanalizowaiu skłaniamcmój wybór skłania się raczej ku Steinberg UR 824.
Czy ktoś może ma jakieś zdanie o tym interfejsie???
...
Posiadam ten interfejs i uważam, że jest bardzo dobry. Nie przetestowałem go jeszcze bardzo konkretnie, ale na ten moment nie mam żadnych uwag. Jak interfejs sprawdza się bardzo dobrze, przyzwoite preampy, stabilny, bardzo dobre pogłosy wbudowane w DSP, oraz symulacje wzmacniaczy. Po adacie będę testował za jakiś czas, ale jako rozszerzenie 01v96 0 8 kanałów.
Pracuje również niezależnie od komputera (z ustawionymi wcześniej parametrami w tym DSP)