Fast Track Pro a zastosowanie multimedialne (Skype)
Posiadam Fast Track Pro Klik. Mam również mikrofon multimedialny Zalman Klik którego chcę podłączyć do wyżej wymienionego interfejsu w celu prowadzenia rozmów na Skype tudzież Teamspeaku. Jako, że ów mikrofon posiada wyjście mini jack zakupiłem 2 przejściówki:
Mini jack - Jack Klik, oraz
XLR Male - Jack Female Klik
Oświećcie mnie proszę dlaczego po podłączeniu tego wszystkiego mikrofon nie działa. Zamieszam też screen moich ustawień audio Klik
Chętnie udzielę dodatkowych informacji w celu rozwiązania mojego problemu.
PS: zdjęcia nie są mojego autorstwa. Mam nadzieje, że użyłem odpowiedniego działu.
Z góry dziękuje za pomoc.
Re: Fast Track Pro a zastosowanie multimedialne (Skype)
Za przeproszeniem rzeźbisz w gównie :).Ten mikrofon jak reszta tego dziadostwa to mikrofon elekretowy wymagający do działania napięcia phantom rzędu 5 volt.
Najlepszym i najwygodniejszym sposobem jest wykorzystac wbudowaną w komputer kartę dźwiękową - szczególnie przydatne do gier i multimediów
po prostu łaczysz wyjscie z kompa z wejsciem karty dźwiękowej i wszystko odpowiednio ustawiasz - program musi mieć mozliwośc wybrania wejścia mikrofonu z karty zintegrowanej
warto by karta zewnętrzna miała dodatkowe wolne wejście stereo własnie na integrę
no ale masz tylko dwa wejścia analogowe - jesli masz mozliwość wykorzystania równocześnie spdif jako dodatkowych wejśc to super
albo zbuduj przedwzmacniacz :)
http://arlisklep.pl/files/Jabel/J-250.pdf
Owszem rzeźbie w fekaliach. Rzecz z jasna, najprościej można podłączyć mój mikrofon do wejścia z tyłu komputera. Natomiast chce po wsze czasy wyłączyć integre. Powoduje ona konflikt sprzętowy (sprawdzone, udowodnione) który wywala blue screeny nader często. Jest to spowodowane włączeniem naraz dwóch karty muzycznych, zintegrowanej i fast tracka. Apropos phantoma to mój interfejs ma z tyłu przełącznik 48v PH POWER ale nie wiele on wnosi.
Dziękuję za zabranie głosu. Masz może inny pomysł?
- wojtek_kow
Na allegro, można znaleźć całkiem przyzwoite używane mikrofony, bo kupno nowego tylko do skype'a raczej nie będzie zbyt opłacalne - ze 100 zł na mikrofon i kabel pewnie trzeba by wydać.
Wojtek Kowalski