...
Ok ale Scarlett 2i4 ma moim zdaniem nic nie mniejszą gałę niż Big Knob i ma więcej niż jedno stereo out.
Trzeba minimalistycznie podejść do sprawy bo wiadomo że można kupić nawet konsolę wielokanałową za 40 tys, tam na pewno wejść i wyjśc nie zabraknie.
Tylko autor raczej podchodzi do sprawy na takiej zasadzie żeby kupić coś tanio i praktycznie a nie trzy pensje na jakiś gadżet.
Co innego gdyby chciał podpiąć 10 par monitorów - tutaj byłby problem.
Przy dwóch nie ma praktycznie żadnego.
Poza tym kontrolery mają swoje zniekształcenia i to logiczne skoro podpina je się tak jak każde urządzenie do zasilania chociażby. To wg mnie bez różnicy czy się podepnie kontroler czy jakiś mixer Behringera tylko po co niszczyć tor audio? Najlepiej jak biegnie sygnał z karty/interfejsu bezpośrednio do monitorów a nie przez dwadzieście innych urządzeń....
Czlowieku, masz strasznie irytujacy dar do przekrecania i wyolbrzymiania! Jaka konsola za 40 tys? Ja polecilem pytjacemu Behringera za jakies 180€. Ta sa male pieniadze. O 10 monitorach tez nigdzie nie bylo mowy - poza Twoimi postami. Tak samo nie bylo mowy o podlanczaniu miedzy monitor a interfejs "20 urzaden"! Prosze przestan fantazjowac, bo to wstrasznie wkurza i jest nierzeczowe. Mlodocian?
Piszesz o znieksztalceniach - to ja mam pytanie: wyprobowales sam i slyszales to? Ja mialem kiedys Presonus Monitor Station i przyznam sie, ze znieksztalcenia mi jakos nie wpadly w ucho. Fakt, ze tez ich nie szukalem i nie robilem testow porownawczych A/B. Ktos kto ma jakies entry level KRK to nie kupi kontrolera za $1000, tak samo do odlsuchu za $5000/stuka nie podlaczy pod tego Behringera. Skoro facet ma jakis tani KRK RP i malego ADAMa to taki Behringer Control 1, Big Knob, Monitor Station spokojnie wystarcza i pasuje.
Dalej uparcie polecasz wielokanalowe interfejsy (owa Scarlett 2.4), ale nadal zupelnie ignorujesz problem latwego, szybkiego i wygodnego przelanczania sie miedzy parami monitorow. Scarlett tego nie ma! Ten przelacznik 1-2 / 3-4 kolo galki od glosnosci dziala tylko na sluchawki. Poza tym i tak jest za maly i przez to upierldiy zeby sie przelanczac miedzy glosnikami.
Podsumowujac: albo masz jedna pare glosnikow i albo masz wiecej i musisz miec jakis przelacznik. Wszystko inne to nieakceptowalna i wkurzajaca sprawa.
I prosze cie nie pisz mi wiecej jakis wyssanych z palca historii o ktorych nikt nic nie mowil!
[addsig]