Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Mike_S.
Jakie słuchawki dla Dja
autor: Mike_S. » środa 19 lut 2014, 13:30
Przez długi czas miałem Sennheiser HD 25-1 II Basic Edition, kupiłem je na allegro, cena normalna, wygląd też więc zakładam że były oryginalne, wszystko było by pięknie gdyby nie to że nie mają najwyższego pasma, brakuje im góry, przy zgrywaniu nie wszystko było idealnie słychać, mając na uszach Technics RP-DJ 1210 nie ma tego problemu, góra czysta i klarowna o wiele prościej zgrać 2 utwory, ponieważ Senków się pozbyłem zastanawiam się co obecnie teraz brać, zastanawiam się nad Technics RP-DH1200, czy one też mają takie czyste górne pasmo jak Technics RP-DJ 1210, miał ktoś na uszach wszystkie 3 modele?
Trance 4 ever
-
Helium
...
Przez długi czas miałem Sennheiser HD 25-1 II Basic Edition, kupiłem je na allegro, cena normalna, wygląd też więc zakładam że były oryginalne, wszystko było by pięknie gdyby nie to że nie mają najwyższego pasma, brakuje im góry, przy zgrywaniu nie wszystko było idealnie słychać, mając na uszach Technics RP-DJ 1210 nie ma tego problemu, góra czysta i klarowna o wiele prościej zgrać 2 utwory, ponieważ Senków się pozbyłem zastanawiam się co obecnie teraz brać, zastanawiam się nad Technics RP-DH1200, czy one też mają takie czyste górne pasmo jak Technics RP-DJ 1210, miał ktoś na uszach wszystkie 3 modele?
...
Że co ? Mam te słuchawki od 6 lat i nie ma mozliwości żeby w takim sprzęcie nie było góry. Może są zespute i nie chcę Cie osądzać a może nie umiesz grać? Patrząc i nie patrząc na wielkie sławy ( inie chodzi mi o Tiesto itp.), bardzo dużo dj uzywa własnie tych słuchawek bo sa bardzo dobre.
-
Mike_S.
autor: Mike_S. » środa 19 lut 2014, 14:25
...
...Przez długi czas miałem Sennheiser HD 25-1 II Basic Edition, kupiłem je na allegro, cena normalna, wygląd też więc zakładam że były oryginalne, wszystko było by pięknie gdyby nie to że nie mają najwyższego pasma, brakuje im góry, przy zgrywaniu nie wszystko było idealnie słychać, mając na uszach Technics RP-DJ 1210 nie ma tego problemu, góra czysta i klarowna o wiele prościej zgrać 2 utwory, ponieważ Senków się pozbyłem zastanawiam się co obecnie teraz brać, zastanawiam się nad Technics RP-DH1200, czy one też mają takie czyste górne pasmo jak Technics RP-DJ 1210, miał ktoś na uszach wszystkie 3 modele? ...
Że co ? Mam te słuchawki od 6 lat i nie ma mozliwości żeby w takim sprzęcie nie było góry. Może są zespute i nie chcę Cie osądzać a może nie umiesz grać? Patrząc i nie patrząc na wielkie sławy ( inie chodzi mi o Tiesto itp.), bardzo dużo dj uzywa własnie tych słuchawek bo sa bardzo dobre. ...
Od początku nie miały góry, też mnie to zdziwiło no ale jednak na technicsach jest o wiele lepiej zarówno w warunkach domowych jak i w klubowych, może to były podróbki? Technicsów używa też wielu Dji.
Trance 4 ever
-
Helium
.........Przez długi czas miałem Sennheiser HD 25-1 II Basic Edition, kupiłem je na allegro, cena normalna, wygląd też więc zakładam że były oryginalne, wszystko było by pięknie gdyby nie to że nie mają najwyższego pasma, brakuje im góry, przy zgrywaniu nie wszystko było idealnie słychać, mając na uszach Technics RP-DJ 1210 nie ma tego problemu, góra czysta i klarowna o wiele prościej zgrać 2 utwory, ponieważ Senków się pozbyłem zastanawiam się co obecnie teraz brać, zastanawiam się nad Technics RP-DH1200, czy one też mają takie czyste górne pasmo jak Technics RP-DJ 1210, miał ktoś na uszach wszystkie 3 modele? ...
Że co ? Mam te słuchawki od 6 lat i nie ma mozliwości żeby w takim sprzęcie nie było góry. Może są zespute i nie chcę Cie osądzać a może nie umiesz grać? Patrząc i nie patrząc na wielkie sławy ( inie chodzi mi o Tiesto itp.), bardzo dużo dj uzywa własnie tych słuchawek bo sa bardzo dobre. ...
Od początku nie miały góry, też mnie to zdziwiło no ale jednak na technicsach jest o wiele lepiej zarówno w warunkach domowych jak i w klubowych, może to były podróbki? Technicsów używa też wielu Dji....
a ile zapłaciłeś za te 25???
-
Mike_S.
autor: Mike_S. » środa 19 lut 2014, 18:37
...
.........Przez długi czas miałem Sennheiser HD 25-1 II Basic Edition, kupiłem je na allegro, cena normalna, wygląd też więc zakładam że były oryginalne, wszystko było by pięknie gdyby nie to że nie mają najwyższego pasma, brakuje im góry, przy zgrywaniu nie wszystko było idealnie słychać, mając na uszach Technics RP-DJ 1210 nie ma tego problemu, góra czysta i klarowna o wiele prościej zgrać 2 utwory, ponieważ Senków się pozbyłem zastanawiam się co obecnie teraz brać, zastanawiam się nad Technics RP-DH1200, czy one też mają takie czyste górne pasmo jak Technics RP-DJ 1210, miał ktoś na uszach wszystkie 3 modele? ... Że co ? Mam te słuchawki od 6 lat i nie ma mozliwości żeby w takim sprzęcie nie było góry. Może są zespute i nie chcę Cie osądzać a może nie umiesz grać? Patrząc i nie patrząc na wielkie sławy ( inie chodzi mi o Tiesto itp.), bardzo dużo dj uzywa własnie tych słuchawek bo sa bardzo dobre. ... Od początku nie miały góry, też mnie to zdziwiło no ale jednak na technicsach jest o wiele lepiej zarówno w warunkach domowych jak i w klubowych, może to były podróbki? Technicsów używa też wielu Dji....
a ile zapłaciłeś za te 25???...
Cena taka sama jak w dj shopie, aczkolwiek wiem że na allegro podróbki bywają, więc możliwe że na takową trafiłem, choć wyglądem niczym się nie różniły
Trance 4 ever
-
maciek.rzepinski - Posty:28
autor: maciek.rzepinski » środa 19 lut 2014, 20:11
Korzystam z HD 25 SP II (tak, to jest ta tańsza wersja) i gra się na nich świetnie- słychać wszystko co trzeba. Niedługo "przesiadam się" na HD 25-1 II. Miałem kilka razy styczność z tą wersją słuchawek i wrażenia są bardzo pozytywne- są jeszcze wygodniejsze. Podwójny pałąk i kabel z jednej strony poprawia komfort grania. Korzystałem już z kilkudziesięcu modeli słuchawek. W tym Pioneery, tańsze Sennheisery, AKG, wynalazki typu Numark i Reloop, Technics, Stanton. Te Technicsy, o których piszesz też są całkiem dobre. Chyba trochę cięższe no i większe. Ja ze swojej strony zdecydowanie polecam Sennheisery, ale słuchawki to kwestia bardzo indywidualna.
;)
-
Helium
...
Korzystam z HD 25 SP II (tak, to jest ta tańsza wersja) i gra się na nich świetnie- słychać wszystko co trzeba. Niedługo "przesiadam się" na HD 25-1 II. Miałem kilka razy styczność z tą wersją słuchawek i wrażenia są bardzo pozytywne- są jeszcze wygodniejsze. Podwójny pałąk i kabel z jednej strony poprawia komfort grania. Korzystałem już z kilkudziesięcu modeli słuchawek. W tym Pioneery, tańsze Sennheisery, AKG, wynalazki typu Numark i Reloop, Technics, Stanton. Te Technicsy, o których piszesz też są całkiem dobre. Chyba trochę cięższe no i większe. Ja ze swojej strony zdecydowanie polecam Sennheisery, ale słuchawki to kwestia bardzo indywidualna.
...
Pozatym w 25 możesz wymienic praktycznie każdy element jak sie zepsuje. W innych jest juz problem :)
-
peter
autor: peter » czwartek 20 lut 2014, 19:03
...
...
Polecam Husqvarna! Tanie i dobre, na lata!!!