Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
demolkrzych
Re: Allen&Heath Zet-10FX
autor: demolkrzych » niedziela 08 gru 2013, 09:13
...
Xenyx QX1204 przez USB ma 2 in i 2 out więc rejestrować będzie tylko 2 kanały (sumę stereo)
Xenyx UFX to już mikser z portami USB i Firewire. Może również rejestrować na nośnik USB wpięty bezpośrednio do miksera. We wszystkich opcjach 16 kanałów rejestrowanych osobno. Ma też przyciski (5) do sterowania transportem w DAW przez USB albo Firewire.
Przynajmniej tak podaje broszura ze strony producenta.
...
O to źle , czyli QX to tez dwukanałówka . Ten Xenyz UFX jest fajny ale drogi .
Co sadzisz o polecanym w artykule Wojtka : http://alesis.com/multimix8usb20
pisał ze to wielokanałówka, sądzisz ze dam radę nagrywać 4 instruemnty jednocześnie z jego użyciem ?
-
miro5530
autor: miro5530 » niedziela 08 gru 2013, 18:58
Wymieniony Alesis nagrywa wielokanałowo (jednocześnie). Nie spodziewałbym się jednak w tej cenie rewelacji.
Przeglądaj instrukcje ze stron producentów tam wszystko pisze.
-
demolkrzych
autor: demolkrzych » poniedziałek 09 gru 2013, 19:40
...
Wymieniony Alesis nagrywa wielokanałowo (jednocześnie). Nie spodziewałbym się jednak w tej cenie rewelacji.
Przeglądaj instrukcje ze stron producentów tam wszystko pisze.
Dzięki ze chociaż Ty podpowiesz to i owo .
Słuchaj w związku z tym że jak mam kupić ten tańszy ale zapewne mniej funkcjonalny i gorszy jakosciowo mikser USB wielokanałowy to juz wolę raczej posotać przy ZED 10FX . Ceny lepszych mikserów USB wielokanałowych są bardzo drogie , więc na obecnym etepie chyba nie mam wyjscia . Tym bardziej ze trudno mi rozpoznać i być 100% sure że nie kupię znowu takiego który przesyła tylko sumę stereo :(
Tutaj na tej stronce jest sporo np. Berhingerów ale który jest najtańszym , pogubiłem się i straciłęm orientacje .
http://www.thomann.de/gb/search_dir.html?sw=XENYX+UFX1204+&gk=&bn=
...
-
miro5530
autor: miro5530 » wtorek 10 gru 2013, 10:59
Tak to już jest, nie da się okroić ceny i zarazem mieć sprzęt z najwyższej półki. Zawsze trzeba iść
na jakiś kompromis. Nie wiem czy zajmujesz się tylko nagrywaniem, bo w takim przypadku warto rozważyć
opcję interfejsu np Focusrite Scarlett 18i8. Zbliżona cena i może spełniać rolę prostego miksera.
Zaznaczam prostego baz korekcji i wysyłek. Do samego nagrywania opcja o niebo lepsza od ZED 10.