Dobrywieczór,
Zastanawiam się nad wyborem rejestratora dźwięku, przewierciłem fora, dotarłem do wielu informacji, ale chciałbym przed wyborem usłyszeć parę słów od użytkowników - czytać o, a używać to znaczna różnica :)
Coś co poszukuję, to rejestrator który umożliwi mi nagranie sygnału z line-in oraz z mikrofonów w urządzeniu które nagrają dźwięki 'świata' oraz oba nagrania będą 'osobno', rozdzielone na dwa wav/mp3 (pierwszy z line in bez 'tła', drugi 'tło'). Z tego co się zorientowałem Zoom H4N trafia tutaj w 10tkę, dodatkowo w tym modelu mogę np nagrać tylko i wyłacznie sygnał z line-in, ale mniejsza o to.
Cena troszkę spora, pytając w sklepie muzycznym, polecono mi również Yamahe C24, czytając o niej, znalazłem info również o W24, wydaje się wersja 'grubsza' z wieksza pamietacia i mikrofonami ulozonymi jak w H4N (boday ten tryb X-Y ale nie dam glowy.. ). Ktoś tu na forum wspomniał jednak że te yamaszki maja taki minusik przy nagraniach z line in , bitrate w wynosi 192 max. Dzwoniłem rownież do innego sklepu gdzie gośćiu prosto z mostu powiedział że ten Zoom powala yamaszke, zupełnie inna klasa. I tutaj taka sprzeczność z tym co czytałem, bo chyba ktoś był bardzo zadowolony z mikrofonów w yamaszce. Ja osobisci dodam, ze nie potrzebuje jakiś super ultra wypas mikrofonów, po prostu żeby ładnie nagrały - bardziej hobbistycznie, chciałbym by było czysto, wyraźnie, bez zbędnych szumów i zniekształceń. Media przekonują do zooma, ale chciałbym też zobaczyć (o ile są), poczytać, pomacać najlepiej jeśli znajdę u siebie w sklepach inne sprzęty.
Jeśli znacie jakieś inne modele spełnia wymagania, byłbym wdzięczny za poszlakę.
Z góry dziekuje za wskazówki i porady :)
Pozdrawiam!!