Witam poszukuje monitorów studyjnych do 2000zł z 8 calowych niskotonowym wooferem bo taki bedzie najlepszy do mojego pomieszcenia.Niestety u siebie w mieście nie mam możliość przesłuchania poszczególnych monitorów studjnych dlatego zdaje się na was.Zależy mi na jak najlepszej jakości dzwięku do tej ceny.Muzykę którą tworze to muzyka elektroniczna,Klubowa(trance) jak i od czasu do czasu robie produkcje r&B hiphop i pop.
Monitory studyjne do 2000zł
-
Re: Monitory studyjne do 2000zł
- Marc.The.Drummer
- Kontakt:
...Co polecacie??...
Wizyte w sklepie i odsłuchanie kilku par :)
- JustinDiamond
Myślę, że w tej cenie (ok. 2100zł) możesz zainteresować się nowymi KRK RP8 G3.
W stosunku jakości do ceny, są kuszące, tym bardziej, że działasz w klimatach EDM i Hip-Hop - gdzie stopa często nadaje właściwego charakteru, a 8 cali zrobi swoje :]
Ze środkiem, czyli z detalami, może być już nieco gorzej jak na tą wielkość głośnika. Podobno poprawiona została panorama, a także podrasowana góra (więcej będziesz miał w opisie monitorów...)
Swego czasu zapoznałem się bliżej z RP6 G2, gdzie bawiliśmy się nieco z kolegą w klimatach trance i byłem mile zaskoczony, że za ok. 1500zł można nabyć całkiem niezły odsłuch :P
Mimo wszystko, podobnie jak kolega, radzę wybrać się do jakiegoś sklepu z możliwością odsłuchu kilku par. Porównasz i zobaczysz które przypadną Ci bardziej do gustu.
To prawda, że stopa robi swoje w hip hopie ale w tym gatunku muzycznym bardzo dużo dają też dobre Hit Haty.
Bas również :)
Co do Hihatów to kieruj się raczej w strone odsłuchu z tekstylną kopułka wysokotonową bo metalowe szybko meczą