Realistyczny pogłos
Oczywiście jestem ograniczony budżetem - 1500,-. Pogłosów gitarowych nie brałem pod uwagę i chyba nie wezmę.
Dotychczas miałem Yamahę REV7, jednak wszystkie efekty na pokładzie ma strasznie mizerne :(
Re: Realistyczny pogłos
...Dzięki za podpowiedzi
Oczywiście jestem ograniczony budżetem - 1500,-. Pogłosów gitarowych nie brałem pod uwagę i chyba nie wezmę.
Dotychczas miałem Yamahę REV7, jednak wszystkie efekty na pokładzie ma strasznie mizerne :(...
Spróbuj TC Electronic M-One. Mam ten procesor i bardzo go lubię. Każdy efekt jest w pełni edytowalny i naprawde można z niego wycisnąć fajne i naturane brzmienie. A oprócz tego jak Ci sie znudzi reverb to jest tam jeszcze sporo innych bardzo dobrych efektów również instrumentalnych. W porównaniu z Lexiconem MPX 550, którego też mam w swoich zbiorach wypada dużo lepiej jeśli chodzi o brzmienie i możliwości.
Na Lexiconie MX 200 też mi się zdazyło kilka razy pracować i chyba bym się na to użądzenie nie skusił. Brzmi niej więcej jak efektory wbudowane w tanie mixery.
Re: Realistyczny pogłos
Czy duża jest różnica pomiędzy Lexiconem MX-200 a MPX-1? Przyznam, że to ten drugi zwrócił moją uwagę jednak możliwe, że w kwestii samych reverbów nie odbiega on od MX-200.
Mam MX400. To jest taki MX200 z podwójnym blokiem efektów. Jak chcesz go posłuchać wyślij mi czysty ślad, zgram kilka presetów i wrzucę tutaj.
Opis sprzętu autorstwa samego Joachima K był w EiS 01/2007.