Witam wszystkich,
planuję kupić interfejs audio do celów hobbystycznych.
Jestem już zdecydowany na Apogee One, jednak niedawno wyszedł nowy Apogee One z kilkoma nowymi funkcjami. Te nowe funkcje to m. in.: dodatkowy kanał audio, solidniejsza, aluminiowa obudowa, firmowy uchwyt do statywu, no i kompatybilność z iOS.
Brzmi dość atrakcyjnie, natomiast cena wydaje się nie wiele wyższa, dlatego zastanawiam się gdzie jest haczyk.
Czy ktoś może testował/porównywał te dwa urządzenia? I czy warto dołożyć tych kilka stów więcej za dwa kanały,, klipsa i lepszą obudowę?
Nieukrywam, że zależy mi na dwóch kanałach, ale ważna jest dla mnie też jakość dźwięku i UWAGA: wbudowanego mikrofonu. Ten wbudowany w starym Apogee One podobno jest bardzo dobry. Czy ten w nowym nieodbiega jakością na gorsze? Na stronie Apogee jest napisane, że w starym One brzmienie jest First Generation, a ten nowy to Second Generation. Co to dokładnie oznacza? Second, czyli, druga, wyższa, lepsza generacja, czy może druga gorsza kategoria. Wiem, że odpowiedź wydaje się oczywista, ale jednak wolę się upewnić, to dla mnie i tak dość dużo pieniędzy.
Proszę o poradę osoby, które miały styczność z tym sprzętem. Za pomoc z góry dziękuję.
[addsig]