Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
AdamW - Posty:5
M1 Active 520 USB - charczenie
autor: AdamW » poniedziałek 14 paź 2013, 14:09
Witam, zwracam się z prostym pytaniem do użytkowników monitorów odsłuchowych.
Zakupiłem sobie okazyjnie monitorki Alesis 520USb i mam je podłączone przez wbudowany interfejs pod USB. Problem jest taki że już troche ponad połowę mocy bas zaczyna charczeć i rwać i nie wiem czy to normalne. Czy podłączenie pod interfejs maya 44 jaki zamierzam kupić pozwoli mi mocniej odkręcić głośniki?
-
chantizstudio
autor: chantizstudio » poniedziałek 14 paź 2013, 14:47
A one nie mają takiego czerwonego światełka informującego o przesterowaniu ?
Sprzęt ''okazyjnie'' kupiłeś z sklepu czy z drugiej ręki ? Bo taka ''okazja'' w przypadku używanego sprzętu wiesz co może oznaczać...
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ
-
autor: AdamW » poniedziałek 14 paź 2013, 15:25
Z drugiej ręki ale mam 20 miesięcy gwarancji tylko nie wiem czy to jest wada czy poprostu mocniej sie nimi nie gra. Mam coś takiego jak power/clip i to błyska na czerwono jak charczy, ale nie wiem czy to znaczy że więcej nie wyciągną czy coś jest nie tak.
-
chantizstudio
autor: chantizstudio » poniedziałek 14 paź 2013, 20:30
Jeśli jest zniekształcenie tylko w momencie gdy zapala się czerwona lampka to znaczy ze przesadzasz z głośnością i stąd zniekształcenie. To jest normalne, natomiast nie słuchaj na nich tak głośno bo szybko je zajedziesz.
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ
-
autor: AdamW » poniedziałek 14 paź 2013, 21:06
...Jeśli jest zniekształcenie tylko w momencie gdy zapala się czerwona lampka to znaczy ze przesadzasz z głośnością i stąd zniekształcenie. To jest normalne, natomiast nie słuchaj na nich tak głośno bo szybko je zajedziesz....
Dzięki wielkie.