No właśnie wszstko zależy co się rozumie pod pojęciem "pokazywania błędów w miksie" bo moim zdaniem dolne pasmo też ma znaczenie. Owszem sa studia gdzie się miksuje na Ns-10 ale obok stoją potężne Geneleci 1032 itd..Nikt nie działa tylko na NS-10, które pokazują środek idealnie..
Bo tym sposobem to może lepiej kupić Adam A3x i jakieś głośniki hi-fi, które zejdą nisko - tez dół ograne.
Poza tym ja się zajmuje szeroko pojętą muzyką klubową + czasam też pop/rnb i tam jednak ma znaczenie tez dolne pasmo.
Tutaj chodzi o cos innego, jeśli mam inwestowac 5 tys w Neumanna KH120a, gdzie nie wiadomo czy ten dół jest naturalny czy nie, jak on gra itd..albo w Genelec 8030a za 4 tys..to może lepiej po prostu kupić KRK RP6 G2 i tyle i zaoszczędzić bo wyjdzie się na tym samym?
Albo coś typu KRK VXT6...
Po prostu to nie jest inwestycja 1000 zł i nie wiem co robic, wolałbym coś mniejszego i zawsze móc dołożyć subwoofer ale mieć mniejszy monitor bo moim zdaniem ja nie potrzebuje poteznych paczek bo nie mam pomieszczenia 30m2, wręcz przeciwnie.
No ale są zdania podzielone a dla mnie monitor, który schodzi tak, że ten dół w miarę tez można kontorlować do jakiegoś tam poziomu jest istota sprawy bo zawsze coś się usłyszy i wtedy chce się poprawić - no ale mając nadzieję że to brzmi równo i tak jak ma byc.