Adam a7x czy adam a5x
Re: Adam a7x czy adam a5x
...Mam pytanie i prosze o opinie posiadaczy Adamów. Posiadam rezyserke 3x5m wysoka 2,6 debatuje jakie monitory od Adama byłyby najlepsze do pracy przy wokalach i ogólnych mixach... Prosze o opinie jak Wam sie sprawują....
Lepiej A7X od A5X - zawsze to nieco niższe zejście, a nadal będzie dobrze w bliskim polu.
Też myślę, że A7x będzie lepszym rozwiązaniem. Nie warto pchać się w małe monitory od Adama bo grają kiepsko.
Już zdecydowanie lepsze małe monitory będą od Geneleca np 8030a - ostatnio słyszałem i schodzą jak na taką konstrukcje na prawdę nisko, wiadomo że 8040 czy 8050 zagrają lepiej ale w porównaniu z innymi małymi konstrukcjami, wypadają dużo lepiej w kwestii dołu, może lepsze to będą małe Focale lub Neumann ale na pewno nic od Adama.
A są małych rozmiarów i obawiam się że u Ciebie w takim pomieszczeniu sprawdzą się dobrze - jak chcesz coś małego. Nawet bez suba dadzą radę.
Jak masz gotówkę to inwestuj w Adama S2x:) Na pewno nie pożałujesz i A5x będzie mógł się schować, no ale to już wyższa półka.
Generalnie A3x i A5x darowałbym sobie...grają po prostu słabo.
..aaa jeszcze - jeśli to ma być sprzęt do pracy nad wokalami szczególnie..to pewien znajomy który siedzi w tym od dawna - uważa że chyba najlepsze są Ns-10, ale to już sprzęt raczej oldschoolowy..i pewnie jako jedyny się nie sprawdzi..
Taka dygresja:)
Taka dygresja:)...
Dzięki, za opinie. Mam adamy a7x i jestem poki co b zadowolony