Monitory dalekiego pola
Re: Monitory dalekiego pola
Taki sam jak dla całej reszty odsłuchów stereo - trójkąt równoboczny
ewentualnie mozna rozstawić kolumny nieco szerzej (kąt pomiędzy słuchaczem a odsłuchami do 100 stopni) w celu uzyskania szerszej sceny
ps.KĄT nie kont
ewentualnie mozna rozstawić kolumny nieco szerzej (kąt pomiędzy słuchaczem a odsłuchami do 100 stopni) w celu uzyskania szerszej sceny
ps.KĄT nie kont...
Kat nie kont co oczywiste, pisze z ipada, przejęzyczenie hehe
to nie tłumaczenie :)
brak polskiej litery to norma (sam pisze bez)
No ale nie walmy poza tematem
Poszukaj na necie artykułów - sporo jest tez po polsku - gdzieś nawet przewija się jakis webowy programik pozwalający wprowadzić wymiary pomieszczenia i odpowiednie ustawienie odsłuchów nawet w stosunku do ścian
bardzo wazna jest strefa pozbawiona pierwszych odbić - trudniejsza do uzyskania tworząc ów trójkąt dla dalekiego pola anizeli blizszego
bardzo ładnie opisano to w podreczniku akustyki Everesta
W innym wątku zapytałeś o wybór pomieędzy A7X a A5X, czy to te monitory chcesz rozmieszczać?
Nie kolego. To monitory bliskiego pola, pracowałem na ns10m, ale wczoraj przywieźli mi Adama a7x, natomiast posiada jeszcze cos starszego, po ojcu, electro voice sentry 500 i do nich wzmacniacz akai am95 - to właśnie je planuje zamontować w ścianie przedniej jako monitory dalekiego pola, nie ma sensu ich wyrzucać.
Nie kolego. To monitory bliskiego pola, pracowałem na ns10m, ale wczoraj przywieźli mi Adama a7x, natomiast posiada jeszcze cos starszego, po ojcu, electro voice sentry 500 i do nich wzmacniacz akai am95 - to właśnie je planuje zamontować w ścianie przedniej jako monitory dalekiego pola, nie ma sensu ich wyrzucać.