Witam,
Mam problem z nowo nabytym sprzętem, Audiotrak Prodigy CUBE. Do tej pory nagrywałem dźwięk z PC używając kanału Mix Stereo, ale jako że ten jest powiązany ze zintegrowaną kartą dźwiękową, po podłączeniu nowego interfejsu nie rejestruje nic. Jako źródło sygnału nie mogę wybrać interfejsu SPDIF, bo dostaję komunikat:
http://content.screencast.com/users/Huiggi/folders/Jing/media/44beada7-1c35-407c-abeb-e7e8a81770f7/2013-08-09_1208.png
Więc wchodzę w panel sterowania->dźwięk->nagrywanie i w tym momencie okno zawiesza się na stałe. Dopóki nie uruchomię ponownie PC, nie mogę nic z nim zrobić.
Drugi problem dotyczy gramofonu albo amplitunera. Posiadam gramofon Stanton T.92 USB, który jest podłączony do amplitunera Sony STR-DE245 przez złącze RCA i do PC przez USB. Niestety sygnał wysyłany do głośników jest zbyt cichy, a do PC przez USB zbyt głośny. Zbyt cichy sygnał nie jest aż takim koszmarnym aspektem, ale dźwięk rejestrowany przez Audacity na PC przekracza "bezpieczne 0dB" w każdej milisekundzie i słychać ciągły przester.