Monitory do 10.000 zł

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Kapturek
Re: Monitory do 10.000 zł

Post autor: Kapturek » środa 17 lip 2013, 23:10

Osobiście dałbym sobie spokój z S1X, kosztują 7 tys i raczej subwoofer będzie konieczny, będą grac górą i środkiem, dla mnie za małe, S2X już będzie znacznie lepszy.

Jeśli miałbym kupować S1X to wolałbym chyba poszukać za 8-9 tys ze starej serii S3A, zdecydowanie zagrają w dole lepiej.

A co do góry i środka, nie wiem czy aż takie różnice będa, to jest solidna gotówka i 6 calowy woofer nie zagra tak nisko żeby móc swobodnie produkowąć muzykę.

Poza tym S2X mają większą moc, zejdą niżej.

Dla mnie sensowniejszym rozwiązaniem byłby zakup Adam A77X w podobnej cenie albo S3A szukać.

Nie przekonują mnie takie małe paczki. Wydaje mi się że w tym pomieszczeniu S2X będą ciekawsze.

To jest raczej na zasadzie A5X - S1X oraz A7X - S2X oczywiście inna półka i pewnie brzmienie też, ale rozmiarowo, A5X raczej słabe, takie nijakie, A7X lepsze tak samo w seri SX...a ponieważ cena już raczej wysoka to w tym zakresie można znależć zapewne całkiem niezłe inne modele.

Poważnie bym się zastanawiał np nad Genelec 8040..za 6500 pln.

wvpv

Post autor: wvpv » czwartek 18 lip 2013, 11:06

Przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku że Subwoofer dojdzie do monitorów napewno. Potrzebny "mocno dobry" środek. Adamy chce kupić ze względu na fajną górę. Mam tylko nadzieje że bedą miały ten środek dobry. Dzięki wszystkim za rady. Pomyśle jeszcze o Genelec i tych A77x.  Pozdrawiam

iKamil@MAC

Post autor: iKamil@MAC » niedziela 21 lip 2013, 15:01

...
Przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku że Subwoofer dojdzie do monitorów napewno. Potrzebny "mocno dobry" środek. Adamy chce kupić ze względu na fajną górę. Mam tylko nadzieje że bedą miały ten środek dobry. Dzięki wszystkim za rady. Pomyśle jeszcze o Genelec i tych A77x.  Pozdrawiam...

Pomyśl o PSI A17M.Posiadam i mogę tylko chwalić. Grają bardzo neutralnie.

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » środa 24 lip 2013, 22:15

Naprawdę dziwię się, że ten temat jeszcze wisi...SZOK! Admin jest na wakacjach?
Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

Awatar użytkownika
MUSICTOOLZ

Post autor: MUSICTOOLZ » czwartek 25 lip 2013, 11:29

Pomyśl o Sveda Audio.

Właśnie wprowadzamy je do oferty, można je oczywiście wypożyczyć i przetestować w swoim studiu.

To nowe polskie monitory, jednak ich autorem jest człowiek zasłużony dla branży, Arek Szweda. Tu jest strona firmy Sveda Audio:

http://sveda-audio.pl

Polecam jednak śledzić wątek o tych monitorach na forum dzwiek.org:

http://www.dzwiek.org/board/topic/10046-musictoolz-sveda-audio-nowe-monitory/

Pozdrawiam i zapraszam,

Konrad
[addsig]
konrad@musictoolz.pl

www.musictoolz.pl

ODPOWIEDZ