SSL Duende / Firewire / FL Studio

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
aligancki
SSL Duende / Firewire / FL Studio

Post autor: aligancki » poniedziałek 27 maja 2013, 18:59

Witam

Mam zamiar kupic duende na firewire. Glownie z tego wzgledu ze rynek wtorny jest w nie lepiej wypozazony (niz na PCIe) a mam kasy na nowke. Moje watpliwosci dotycza tego czy ten system nie bedzie sie gryzl z moim interfejsem focusrite'a saffire pro40 tez na fw. Czy nie lepiej jednak kupic PCIe? 

Drugie pytanie czy warto kupic Duende Classic 32 kanaly z pluginami:

Bus Compressor
Channel EQ
X-Verb
Drumstrip
Vocalstrip

Wyglada na to ze nie ma tego dobrego eq tylko podstawowy w Channel Stripie (channel EQ?) ale potrafie z tym zyc jesli cena za ten zestaw czyli niewiele ponad 1000zl jest "atrakcyjna";)

Jeszcze jedno - dla pewnosci. Czy ktokolwiek dzialal z tym systemem na FL Studio? Mysle ze nie powinno byc problemu ale chcialbym sie upewnic.

Prosze o szybka odpowiedz - aucja trwa i ma cene "kup teraz";)

Dzieki.

Marcin

Awatar użytkownika
dr_After
Kontakt:

Re: SSL Duende / Firewire / FL Studio

Post autor: dr_After » poniedziałek 27 maja 2013, 19:42

...
Witam

Mam zamiar kupic duende na firewire. Glownie z tego wzgledu ze rynek wtorny jest w nie lepiej wypozazony (niz na PCIe) a mam kasy na nowke. Moje watpliwosci dotycza tego czy ten system nie bedzie sie gryzl z moim interfejsem focusrite'a saffire pro40 tez na fw. Czy nie lepiej jednak kupic PCIe? 

Drugie pytanie czy warto kupic Duende Classic 32 kanaly z pluginami:

Bus Compressor
Channel EQ
X-Verb
Drumstrip
Vocalstrip

Dla mnie najlepsze pluginy Duende to X-Comp, X-Eq i Bus Compressor. Tylko jeden masz tutaj. Przy czym ostatnio wymieniam X-eq na Tranquilizer od A.O.M - jest tanszy a ma świetne brzmienie. Zastanawia mnie tylko po co ci dodatkowy klocek, może lepiej byłoby zainwestować w Duende Native? Te pluginy nie zzerają tyle mocy procka, by było uzasadnione kupowanie osobnego hardware. Tyle, że wcale to nie wyjdzie taniej.

Warto też, byś zapytał siebie co ci jest naprawdę potrzebne - kompresor? equalizer? Reverb? Ja bym polecał kupno tylko X-compa, do tego tranqulizera od A.O.M i reverbu od Exponential Audio albo od Relab. A wydać 1000 zł na coś, co będzie tylko przerośniętym dongle do pluginów, które - choć fajne, to jednak są do zastąpienia w wersji natywnej to jednak dla mnie pomyłka. Szczególnie, że tej samej klasy pluginy bez sprzetowego dongle bedziesz mógł np. zainstalowac sobie na laptopie i stacjonarnym i nic nie bedziesz musiał przepinać lub dodatkowo pakować.

aligancki

Post autor: aligancki » poniedziałek 27 maja 2013, 20:21

Dla mnie najlepsze pluginy Duende to X-Comp, X-Eq i Bus Compressor. Tylko jeden masz tutaj. Przy czym ostatnio wymieniam X-eq na Tranquilizer od A.O.M - jest tanszy a ma świetne brzmienie. Zastanawia mnie tylko po co ci dodatkowy klocek, może lepiej byłoby zainwestować w Duende Native? Te pluginy nie zzerają tyle mocy procka, by było uzasadnione kupowanie osobnego hardware. Tyle, że wcale to nie wyjdzie taniej.
Warto też, byś zapytał siebie co ci jest naprawdę potrzebne - kompresor? equalizer? Reverb? Ja bym polecał kupno tylko X-compa, do tego tranqulizera od A.O.M i reverbu od Exponential Audio albo od Relab. A wydać 1000 zł na coś, co będzie tylko przerośniętym dongle do pluginów, które - choć fajne, to jednak są do zastąpienia w wersji natywnej to jednak dla mnie pomyłka. Szczególnie, że tej samej klasy pluginy bez sprzetowego dongle bedziesz mógł np. zainstalowac sobie na laptopie i stacjonarnym i nic nie bedziesz musiał przepinać lub dodatkowo pakować....

Dzieki za wypowiedz. Jesli chodzi o moje potrzeby to mam je scisle okreslone. Jesli za 1000zl mam dostac dobry kompresor, channel strip, reverb, drumstrip i vocalstrip to nic wiecej poza delayem i dokladniejszym korektorem mi nie potrzeba. Pytanie tylko czy to dobra cena, czy lepiej kupic jakis inny model (szczerze nie orientuje sie dokladnie w opcjach) i czy mi to bedzie razem z reszta stabilnie chodzilo.

Pozdr

Awatar użytkownika
zebromirrrr

Post autor: zebromirrrr » piątek 31 maja 2013, 16:44

...Dla mnie najlepsze pluginy Duende to X-Comp, X-Eq i Bus Compressor. Tylko jeden masz tutaj. Przy czym ostatnio wymieniam X-eq na Tranquilizer od A.O.M - jest tanszy a ma świetne brzmienie. Zastanawia mnie tylko po co ci dodatkowy klocek, może lepiej byłoby zainwestować w Duende Native? Te pluginy nie zzerają tyle mocy procka, by było uzasadnione kupowanie osobnego hardware. Tyle, że wcale to nie wyjdzie taniej.
Warto też, byś zapytał siebie co ci jest naprawdę potrzebne - kompresor? equalizer? Reverb? Ja bym polecał kupno tylko X-compa, do tego tranqulizera od A.O.M i reverbu od Exponential Audio albo od Relab. A wydać 1000 zł na coś, co będzie tylko przerośniętym dongle do pluginów, które - choć fajne, to jednak są do zastąpienia w wersji natywnej to jednak dla mnie pomyłka. Szczególnie, że tej samej klasy pluginy bez sprzetowego dongle bedziesz mógł np. zainstalowac sobie na laptopie i stacjonarnym i nic nie bedziesz musiał przepinać lub dodatkowo pakować....

Dzieki za wypowiedz. Jesli chodzi o moje potrzeby to mam je scisle okreslone. Jesli za 1000zl mam dostac dobry kompresor, channel strip, reverb, drumstrip i vocalstrip to nic wiecej poza delayem i dokladniejszym korektorem mi nie potrzeba. Pytanie tylko czy to dobra cena, czy lepiej kupic jakis inny model (szczerze nie orientuje sie dokladnie w opcjach) i czy mi to bedzie razem z reszta stabilnie chodzilo.

Pozdr...

Jakby coś mam do sprzedania Duende razem z X-EQ.Napisz na priv jakby coś.Pozdr

www.studiosquat.pl

ODPOWIEDZ